(FOTO) Zgodnje kosilo bolj prijalo vijoličastim: Maribor s tretjo zaporedno zmago obdržal prvo mesto na lestvici

Marko Kovačevič
21.11.2020 15:41
Nogometaši Maribora na gostovanju proti Bravu do zmage z 2:1
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rudi Požeg Vancaš je poskrbel za izenačenje.
Robert Balen

Zgodnja ura jih ni zmotila. Nogometaši Maribora so uspešno krenili v finiš jesenskega dela sezone v prvi ligi. V ljubljanski Šiški so s tretjo zaporedno zmago obdržali prvo mesto na lestvici, ki so si ga pred 12. krogom delili z Muro in Koprom. Bravo je na prvi tekmi po novembrskem reprezentančnem premoru padel z 1:2.

Trener Maribora Mauro Camoranesi je uresničil napoved. Na mesto centralnega branilca, kjer je do hude poškodbe kolena na tekmi proti Domžalam pred reprezentančnim premorom igral Nemanja Mitrović, je postavil Aleksa Pihlerja. Ptujčan je bil tokrat tudi v vlogi kapetana.

Robert Balen

Pa se spremenjena obrambna linija, v kateri je prvič po poškodbi zaigral Ilija Martinović, tudi tokrat ni izognila prejetemu golu. Bravo je udaril po prostem strelu v 12. minuti. Vratar vijoličastih Ažbe Jug je že odbil poskus v Ljubljano posojenega člana Maribora, Roka Maherja, a je ponudil odbitek Mustafi Nukiću. Napadalec je zagrabil priložnost in z zanesljivim strelom poskrbel za vodstvo gostiteljev.

Robert Balen

Maribor je v 18. minuti odgovoril na podoben način. Rok Kronaveter je podal z leve strani, vratar Brava Igor Vekić je odbil strel Špira Peričića, preživel poskus Jana Mlakarja, a bil nemočen, ko je do drugega odbitka pritekel Rudi Požeg Vancaš. Napadalni vezist je s svojim četrtim golom v sezoni poskrbel za izenačenje.

Bravo se ni zaprl, iskal je svoje priložnosti v napadu. Najlepšo v prvem polčasu je dočakal Martin Kramarič. Mustafa Nukić se je spretno obrnil, mu z natančno podajo serviral žogo na glavo, nekdanji član vijoličaste posadke pa jo je poslal mimo gola. Podobne priložnosti pa si na drugi strani ni pustil vzeti Jan Mlakar. Žan Kolmanič ga je z natančno podajo z leve strani poslal v ogenj, 22-letni napadalec pa je z glavo ugnal Vekića, poskrbel, da je Maribor na odmor med polčasoma odnesel prednost z 2:1.

Robert Balen

V drugem polčasu si 15-kratni slovenski prvaki veliko priložnosti niso pripravili. Vekić se je moral še najbolj potruditi po strelih Rudija Požega Vancaša in Alexandruja Cretuja, ki je v nekoliko presenetljivi menjavi vstopil namesto Kolmaniča, okrepil mariborsko zvezno vrsto. No, tudi Bravo v lovu na izenačenje ni sestavil res nevarne akcije. Ažbe Jug, ki je po trčenju s Špirom Peričićem za nekaj trenutkov obležal v kazenskem prostoru, je ulovil vse poskuse, ki so jih gostitelji usmerili proti golu. Mariborska obramba je zdržala tudi z igralcem manj, predčasno je tekmo zaradi drugega rumenega kartona zaključil Blaž Vrhovec.

Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta