Aleks Pihler si je za navdih pogledal posnetke Sergia Ramosa

Marko Kovačevič
23.11.2020 06:00
Kapetan Maribora se je iz zvezne vrste preselil v obrambo in se je za Bravo zgledoval po največjih mojstrih
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Po oktobrskem reprezentančnem premoru se je iz zvezne vrste preselil v obrambo, po novembrskem pa ga je čakala nova selitev. Trener nogometašev Maribora Mauro Camoranesi je uresničil napoved, z desne strani je na sredino tria v zadnji liniji postavil Aleksa Pihlerja. "Nekaj razlik je. Na sredini pride še bolj do izraza komunikacija, s katero povežeš ekipo, pravilno postavljaš igralce pred sabo. Imam občutek, da mi je šlo kar dobro," je o novi spremembi položaja dejal 26-letni član vijoličastih.

Občutek ga ni varal, za predstavo v ljubljanski Šiški si je zaslužil trenerjeve pohvale. "Fantastičen je bil! Dobil je vse duele, tudi zračne dvoboje proti višjemu Mustafi Nukiću, ob tem pa je veliko govoril, komuniciral z ekipo, kar običajno ni Pihijeva navada," je izpostavil Mauro Camoranesi. "Ima dober tajming in dobro se postavi. Težko je priti pred njega. Fajtali smo," pa je o dvobojih z Nukićem, napadalcem ljubljanskega moštva, dejal Pihler. Na novem položaju se je zgledoval po največjih mojstrih: "Ko sem se vozil v Ljubljano, sem pogledal posnetke Sergia Ramosa. Je pa eno, ko gledaš posnetek, in drugo, ko moraš to rešiti na igrišču. Upam, da se bom čim bolj približal tem, ki te situacije rešujejo dobro."

Aleks Pihler postaja specialist za selitve.
Andrej Petelinšek

Na drugi strani so bili tudi igralci, ki jih je bil bolj vajen na svoji. Sandi Ogrinec in Martin Kramarič sta v Bravo prestopila iz Maribora, Rok Maher in Nino Žugelj sta tam na posoji. "Tam imajo več svobode, morda niso pod takim pritiskom kot v Mariboru. Odigrali so dobro, želim jim vso srečo," je dejal nogometaš, ki je v soboto kot kapetan pripeljal vijoličaste na igrišče.

Maribor se sicer niti v 12. krogu ni izognil prejetemu golu. "Naredili smo napako pri prekinitvi. Skozi celo tekmo smo imeli težave v tem segmentu, a smo bili v drugih prvinah boljši. Zasluženo smo zmagali. Pričakovali smo, da bo Bravo prežal na protinapade. Ni se mi zdelo, da je sestavil resno priložnost. Nekaj jih je bilo, a smo se ubranili," je ocenil Pihler. S preobratom si je zasedba iz Ljudskega vrta zagotovila tretjo zaporedno zmago. "Upam, da bo serija trajala čim dlje. Imamo priložnost, da v kratkem času povežemo veliko zmag. Trdo delamo na treningih, da bi nam to uspelo. Gremo iz tekme v tekmo in upamo na najboljše," je zaključil vsestransko uporabni član 15-kratnih slovenskih prvakov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta