Tekmi preobratov: Mura nadoknadila zaostanek na Fazaneriji proti Aluminiju, v Domžalah je to uspelo vodilnemu Kopru

17.10.2021 19:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Muraši so v prvi ligi niz neporaženosti podaljšali na šest tekem. 
Igor Napast

V uvodni tekmi 13. kroga je Mura s 3:2 premagala Aluminij, Prekmurci so niz neporaženosti v domačem prvenstvu povišali na šest tekem, prav toliko porazov so do zdaj nanizali predzadnji Kidričani. Do zmage so aktualni prvaki prišli po preobratu v zaključku tekme.

Že v tretji minuti so se na Fazaneriji veselili črno-beli, avtogol je dosegel Johan Nkama. Rdeče-beli, za katere je zaigral tudi povratnik Jure Matjašič, so izenačili v 28. minuti, zadel je Armin Đerlek. Čeprav so bili večji del tekme nevarnejši muraši, so z 2:1 povedli Kidričani, zadel je Rok Kidrič. V 73. pa so gostitelji začeli tlakovati preobrat. Najprej je po kotu z glavo gol dosegel Jan Gorenc, deset minut kasneje pa je končni izid tekme s strelom od daleč postavil Samsondin Ouro, za katerim je dolgo okrevanje po poškodbi.

Trener Aluminija Oskar Drobne je obžaloval, da njegovi varovanci iz dveh velikih priložnosti ob vodstvu z 2:1 niso zadeli in s tem dotolkli Mure: "Ne moremo zmagati, če dobimo gole iz nič. Dali smo si avtogol, prejeli gol iz prekinitve in s strelom od daleč. Boli. Bili smo konkretni, dobro igrali, a očitno premalo. Imamo neverjetno smolo, v jesenskem delu nam nič ne gre v korist. Zelo trpimo." Snovalec taktike pri Muri Ante Šimundža je ocenil, da je njegova ekipa odigrala eno boljših tekem v tej sezoni. "Tekma je bila dinamična, zanimiva in polna preobratov. Ko pogledam vse skupaj, smo bili prav za ta gol boljši od nasprotnikov," je dejal Mariborčan, ki se bo z ekipo v prihodnjih dneh pripravljal na tekmo konferenčne lige, v četrtek v Ljudski vrt prihaja francoski Rennes.

Polna preobratov in priložnosti je bila tudi nedeljska tekma med Domžalami in Koprom ob Kamniški Bistrici, tudi v tem obračunu sta ekipi dosegli pet golov, s 3:2 so slavili Koprčani in potrdili prvo mesto. Domžalčani so povedli v 13. minuti, gol je dosegel Janez Pišek. Sledil je šov Maksa Barišića, prvega strelca lige. V 25. minuti je zadel za izenačenje, pet minut kasneje še za 2:1, Primorec je dosegel osmi in deveti gol v prvenstvu. V drugem polčasu, ko sta bili ekipi bolj enakovredni, je za izenačenje v 54. minuti gol dosegel Dejan Georgijević. Zmago pa so si Koprčani zagotovili z golom Bedeja Amarachija Osujija v 82. minuti.

"Imeli smo kar nekaj težav pred tekmo, zato sem vesel zmage," je po osmi prvenstveni zmagi v sezoni dejal trener Kopra Zoran Zeljković. Varovanci Dejana Djuranovića so izgubili sedmič v sezoni.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta