Podaljšano bivanje v Turčiji: Po osem članov Maribora in Mure bo ostalo v karanteni

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
01.02.2021 03:25
Po Mariboru so se z okužbami soočili še v taboru Mure, po osem članov obeh ekip bo ostalo v karanteni
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Medtem ko je del ekipe v karanteni, se je Rok Kronaveter uspešno vrnil na igrišče.
Gregor Wernig

Dan vrnitve je tu, a seznam potnikov slovenske nogometne odprave iz Turčije bo krajši, kot je bil, ko so se nogometaši Maribora, Mure in Celja odpravili na osrednji del zimskih priprav. Po Mariboru so se okužbe z novim koronavirusom pojavile tudi v Taboru Mure. Na rednem testiranju so bili pozitivni nogometaši Kai in Tio Cipot, Nino Kouter, Staniša Mandić, Filip Kosi, Klemen Šturm, Lan Erjavec in maser Tadej Kuster. Okuženi so morali v karanteno, klub pa je odpovedal pripravljalno tekmo s Šahtarjem iz Donjecka. Ukrajinski prvak je tako še drugič ostal brez dvoboja s slovensko ekipo, saj je bila iz enakih razlogov prejšnji teden odpovedana tekma z Mariborom. Kot nam je iz Beleka sporočil Stanko Prelec, predstavnik za odnose z javnostmi pri Muri, bo sedmerica, ki je bila na testu pozitivna, podaljšala bivanje v Turčiji. "Za njih je poskrbljeno, so v svojem delu hotela, kjer imajo vso potrebno oskrbo," nam je dejal Prelec. Okuženi nogometaši bodo morali biti v karanteni v Turčiji deset dni, v Slovenijo se bodo lahko vrnili prihodnji konec tedna, tri dni pred predvidenim začetkom spomladanskega dela državnega prvenstva.

Čeprav so odpovedali tekmo proti bolgarskemu Ludogorcu, nogometaši Maribora pred odhodom domov le niso ostali brez preizkušnje. Klub se je dogovoril za pripravljalno tekmo proti ukrajinskemu prvoligašu Minaju. Vijoličasti so igrali zdesetkani, zaradi koronavirusa, ki je v izolacijo poslal tudi celoten trenerski štab z Maurom Camoranesijem na čelu, je bilo v kadru za zadnji test v Turčiji le 16 igralcev. A ekipa, ki se je na zimski odmor v 14-članski ukrajinski ligi odpravila z 11. mesta, je pred trenutno vodilnim moštvom slovenske prve lige kljub temu padla z 0:3.

Proti ukrajinskemu prvoligašu so zdesetkani Štajerci dosegli tri gole.
Gregor Wernig

Po kotu v prvem polčasu je zadel Aleks Pihler. Če je prvi poskus vezista, ki v tej sezoni vse pogosteje igra kot branilec, ukrajinski vratar še ubranil, je bil nemočen, ko je Pihler pričakal odbitek. V drugem polčasu je prve minute dobil Rok Kronaveter, ki je zaradi pozitivnega testa na covid izpustil uvodni del priprav v Ljudskem vrtu. Dobro jih je izkoristil. Najprej je z natančno asistenco v priložnost poslal Aljošo Matka, ki je zanesljivo zaključil za 2:0, nato pa se je še sam vpisal med strelce.

Vijoličasta ekipa bo zdesetkana tudi na letalu. V Turčiji bo na iztek predpisane karantene (in negativen test) počakalo osem članov moštva. Točnega podatka, kdo bo ostal v Beleku, nam sinoči v NK Maribor niso razkrili. Na prvem testiranju po prihodu v Turčijo je bil sicer pozitiven Jasmin Handanović (v izolacijo je moral tudi njegov sostanovalec v hotelski sobi Jasmin Mešanović), na naslednjih pa so neprijeten rezultat dobili še Jan Mlakar, Andrej Kotnik, trener Mauro Camoranesi, njegov pomočnik Saša Gajser, kondicijski trener Fernando Daniel Nowicki (v izolacijo sta posledično morala še pomočnika Andres Yllana in Miguel Enrique Albino) in pomočnik športnega direktorja Marko Šuler.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta