NK Maribor potrdil okrepitev, novinec iz Argentine se je že pridružil treningom v Turčiji

M.K.
21.01.2021 19:59
Ignacio Guerrico je tudi uradno postal član 15-kratnih slovenskih prvakov: "Prva priložnost v Evropi pomeni uresničitev mojih želja"
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Argentinec z italijanskim potnim listom že trenira z nogometaši Maribora.
Gregor Wernig

Zdaj je tudi uradno. Nogometašem Maribora se je pridružil 22-letni levi bočni branilec Ignacio Guerrico. Argentinec z italijanskim potnim listom se je vijoličastim danes pridružil v pripravljalni bazi v turškem Beleku in z njimi že opravil prvi trening. Nazadnje je igral za argentinskega tretjeligaša Atletico Villa San Carlos, s 15-kratnimi slovenskimi prvaki pa je podpisal dvoletno pogodbo.

"Po odhodu Vilerja smo potrebovali še eno rešitev na položaju levega bočnega igralca. Da bi še z enim mlajšim nogometašem ob Kolmaniču, ki je naredil velike korake naprej, imeli pozitivno konkurenco in dodatno spodbudo. Naš izbor je Ignacio Guerrico," je novinca predstavil športni direktor Oliver Bogatinov

Levi bočni branilec je podpisal dvoletno pogodbo.
Gregor Wernig

"Prvi vtisi so odlični, zelo sem vesel, da sem tukaj. Prva priložnost v Evropi pomeni uresičitev mojih želja in upam, da bom v vijoličastem dresu odigral veliko dobrih tekem. Igralci, trenerji, vsi v klubu so me lepo sprejeli. Vem, kam prihajam. Doma sem se pozanimal o mestu, si ogledal fotografije Maribora. Pridobil sem informacije o klubu, zavedam se, da so cilji Maribora vedno povezani z bojem za trofejami. Trudil se bom čim prej prilagoditi na novo okolje, znanje angleščine mi bo olajšalo komunikacijo, najpomembnejše pa bo seveda igrišče. Prihajam z velikim motivom in željo po dokazovanju, da po igranju v Argentini naredim korak naprej. Mauro Camoranesi mi je ob prihodu zaželel dobrodošlico, predstavil svoje zahteve in verjamem, da bo naša skupna zgodba uspešna," pa je dejal Guerrico, ki se je Mariboru pridružil kot prost igralec.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta