(FOTO) Trije klubi v Turčijo: Covid test prinesel novo vlogo Jasminu Handanoviću, Maribor s prvo zimsko okrepitvijo

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
20.01.2021 10:53
Zaradi okužb s koronavirusom bodo osrednji del zimskih priprav izpustili trije člani NK Maribor, argentinski klub Atletico Villa San Carlos objavil, da se med vijoličaste seli njihov bočni branilec Ignacio Guerrico
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nogometaši so na jug odleteli z mariborskega letališča.
Andrej Petelinšek

Eno letalo, trije klubi. Maribor, Celje in Mura so združili moči, skupaj odleteli na zimske priprave v Turčijo. Slovenska nogometna kolonija bo ob Sredozemskem morju ostala do 1. februarja. "To je zelo smiselno. Ne le zaradi trenutne situacije, ampak predvsem zaradi tega, da si klubi pomagamo pri teh logističnih zadevah. To bi lahko postala praksa," je o skupni poti na mariborskem letališču dejal trener Mure Ante Šimundža.

Mariborsko letališče je bilo danes polno.
Andrej Petelinsek

Če je njegovo moštvo v Antalyo odletelo v polni zasedbi, je nekoliko drugače pri Mariboru. Zaradi poškodbe je doma ostal Denis Klinar, zaradi dopinške kazni pa Martin Milec. Desnima bočnima branilcema so se na seznamu odsotnih pridružili še trije. Na testiranju za covid so bili pozitivni branilec Nemanja Mitrović, ki okreva po poškodbi kolena, trener vratarjev Mitja Pirih in kondicijski trener Milan Vulović. Vratarske treninge bo v Beleku vodil Jasmin Handanović. "Lepa priložnost za Jasmina," se je o novi vlogi vratarja, ki bo prihodnji teden praznoval 43. rojstni dan, nasmejal trener vijoličastih Mauro Camoranesi.

Med potniki so tudi nogometaši Celja.
Andrej Petelinšek

Maribor bo v svoji tradicionalni zimski bazi odigral štiri tekme. Po dvoboju s srbskim Čukaričkim ga čakajo še trije prvaki, Šahtar, Crvena zvezda in Ludogorec. "Bolj moramo razmišljati o pripravah, ne toliko o rezultatih na pripravljalnih tekmah, sem pa zadovoljen, da igramo z močnimi tekmeci," je o turških preizkušnjah dejal trener, ki bo na pripravah lahko računal tudi na novo moč. Na seznamu potnikov ga sicer ni bilo, je pa argentinski klub Atletico Villa San Carlos objavil, da se bo v Maribor preselil njegov igralec Ignacio Guerrico. 22-letnemu bočnemu branilcu bi z argentinskim tretjeligašem konec januarja potekla pogodba, zato se bo v Slovenijo preselil kot prost igralec.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta