(FOTO) NK Maribor v novo leto brez Maura Camoranesija in Alexandruja Cretuja

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
13.01.2021 15:43
Vijoličasti so začeli z zimskimi pripravami. Zaradi stika z okuženo osebo je trener Mauro Camoranesi v samoizolaciji, vezist Alexandru Cretu pa je "pozabil" na prvi trening
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Počitnice so se končale tudi za nogometaše Maribora.
Andrej Petelinšek

Za en teden so jim jih podaljšali, a počitnice so se tudi za nogometaše Maribora končale. Danes so v Ljudskem vrtu že opravili prvi trening v letu 2021. Na uvodnem druženju zimskih priprav ni bilo trenerja Maura Camoranesija. Ne zato, ker bi se mu pod Kalvarijo odrekli. Argentinec je bil v domačem okolju v stiku z okuženo osebo. Čeprav je bil na dveh testih na novi koronavirus negativen, je preventivno ostal v samoizolaciji. "Je že v Mariboru. Upam, da se bo pridružil ekipi v naslednjih treh ali štirih dneh," je pojasnil športni direktor Oliver Bogatinov.

Andrej Petelinšek

Pa Camoranesi ni bil edini, ki je manjkal na uvodnem treningu. Zaradi poškodb sta ga izpustila branilca Denis Klinar in Špiro Peričić, Rok Kronaveter je bil pozitiven na covid testu, Alexandru Cretu pa si je kar sam podaljšal dopust. Okoli romunskega vezista, ki je v Maribor pred tremi leti prestopil iz Olimpije, so v zadnjem obdobju krožile številne govorice o prestopu. "Jaz ne vem, če se pogovarja s kakšnim klubom. Vsak posameznik se lahko pogovarja s komerkoli želi. Lahko povem, da uradne ponudbe zanj nismo dobili. Tudi sam veliko berem in se včasih čudim," je o Cretujevi prestopni sagi dejal Bogatinov.

Bo 28-letnik iz Pascanija kaznovan, ker se ni udeležil treninga? "Interni akti so jasni, tudi členi v pogodbi so jasni. Verjetno ga bo malo zabolelo. Celo zgodbo razumem v stilu, da morajo ljudje razlikovati, kaj je lažna informacija in kaj ni. Verjamem, da se on pogovarja z marsikom, prepričan pa sem, da se ljudje, ki se pogovarjajo z njim, z mano niso bili v stikih. Verjetno je zmeden, želim mu pomagati. Mogoče igra neko igro izsiljevanja, mogoče pa res ni vedel, da je danes prvi trening," se je rahlo nasmejal športni direktor. "Deluje mi, da želi nekaj izsiliti, pokazati. Ne vem, kaj bi lahko izsilil, saj se o ničemer trenutno ne odloča. Je pa to pokazatelj, da je padel pod podoben vpliv – pa nočem zdaj mešati politike – kot Trumpovi podporniki." 

Prvi kadrovik je še dodal, da Cretu ni nikoli prej pokazal nezadovoljstva. "Nikoli! Bil je izredno profesionalen, vsako nalogo na igrišču je opravil maksimalno korektno, trener je bil zadovoljen z njim. S profesionalnega vidika sem bil z njim do današnjega dne izjemno zadovoljen. Gre za fanta, ki je igral v romunski reprezentanci, bil ob zmagi v Avstriji v prvi postavi. Brez profesionalega odnosa ne bi mogel biti na tej ravni. Vse svoje naloge na treningih je opravil, je pa v silni želji po nečem novem in boljšem padel na male trike, finte, manipulacije."

Andrej Petelinšek

V primerjavi z ekipo, ki se je odpravila na zimski premor, sta manjkala tudi Mitja Viler in Rene Mihelič. Prvi je izrazil željo po prekinitvi pogodbe in se že pridružil svojemu matičnemu klubu, Kopru, drugemu pa je na zadnji dan lanskega leta potekla pogodba. Številnim nogometašem – med drugim tudi kapetanu Marcosu Tavaresu in najboljšemu strelcu Roku Kronavetru – pogodbe potečejo po koncu aktualne sezone. "Nekaj pogovorov je že bilo, ko bo kaj konkretnega, boste prvi, ki boste izvedeli," je o sklepanju novih dogovorov dejal Bogatinov. "Eno so vizija, želja in načrti, drugo pa, kar fantje na igrišču dokažejo. Vedno želim biti odprt za to, da me fantje presenetijo. Ničesar ne želim prejudicirati. Fantom, ki jim poteče pogodba, danes težko karkoli konkretnega ponudim ob vseh neznankah, ki niso le v klubu, ampak tudi v družbi."  

Marcosu Tavaresu po koncu sezone poteče pogodba.
Andrej Petelinšek

Po koncu jesenskega dela sezone je prvi kadrovik 15-kratnih slovenskih prvakov namignil, da bodo v klubu med zimskim prestopnim rokom iskali menjavo za Mitjo Vilerja na levi strani obrambe in nadomestilo za poškodovanega centralnega branilca Nemanjo Mitrovića. "Z zamenjavo za Vilerja smo že zelo blizu dogovora. Če bo vse okej, bo prišel Argentinec z italijanskim potnim listom. Kaj več ne bi povedal, dokler se stvar tudi uradno ne zaključi in pravno potrdi," je prvo okrepitev napovedal Oliver Bogatinov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta