"Radi bi igrali hitreje," pravi Bogatinov, ki je ocenil jesen ter razkril načrte in cilje za leto 2021

M.D.
26.12.2020 20:06
Ob koncu leta je za klubsko spletno stran spregovoril športni direktor NK Maribor Oliver Bogatinov.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Naš namen je, da v spomladanskem delu nadgradimo igro in z manjšimi kadrovskimi spremembami poskrbimo za ravnotežje ekipe," napoveduje Gorenjec.
Andrej Petelinšek

Ko pogledamo lestvico, smo lahko vsi zadovoljni. Začelo se je nekoliko slabše, kar je tudi razumljivo glede na poznejši prihod novega trenerja," je uvodoma v intervjuju za spletno stran kluba dejal športni direktor Maribor Oliver Bogatinov. Čeprav je bilo ob drugi menjavi trenerja v Ljudskem vrtu na račun odnosa nogometašev s strani Bogatinova izrečenih nekaj ostrih besed, je sedaj s prikazanim bolj zadovoljen: "Nogometaši so najbolj zaslužni za trenutno stanje na lestvici, saj so pokazali in dokazali, da so sposobni obrniti rezultatsko krivuljo navzgor. Ne smemo pozabiti, da je Mauro Camoranesi tretji trener Maribora v letu 2020, ki je bilo krizno leto ne samo zaradi korone, ampak tudi v rezultatskem smislu. Krivulja se je obrnila navzgor, kar daje tudi zadovoljstvo poleg pogleda na lestvico.

Gorenjec je zadovoljen z učinkovitostjo ekipe in številom zbranih točk, vijoličasti bodo prezimili na prvem mestu lestvice, manj prijeten podatek je število prejetih golov: "Malo je bilo tekem z nedotaknjeno mrežo, a tudi malo takšnih, ko nismo zadeli. V strokovnem štabu smo se odločili za način igre, da zabijemo gol več od nasprotnika. To pa, razumljivo, prinaša tudi določena tveganja." V drugem delu sezone bo ekipa delala predvsem na obrambnem delu, pravi, a ne za ceno učinkovitosti.

Pod vodstvom Maura Camoranesija ime ekipa znova utrjen značaj in izraženo moč kolektiva, meni Bogatinov: “Kolektivni duh, enotnost sta že v DNK-ju kluba. Vesel sem, da na tem gradimo tudi pod Maurovim vodstvom. Izredno sem zadovoljen z opravljenim delom, povezanostjo, solidarnostjo na igrišču in kolektivnostjo ter odločnostjo, ki se kaže v vsakem dvoboju preko intenzivnosti in tempu igre." 

Ekipa je v obdobju racionalizacije, tranzicije, pravi športni direktor Maribora,v spomladanskem delu sezone je imela začetna enajsterica Maribora povprečno starost 29 let, v jesenskem delu se je zmanjšala na 25 let. "Ob tem pa imamo željo, da bi bili kot ekipa hitrejši, za kar so poskrbeli mlajši fantje. Če dodamo mladosti še stabilnost, ki jo imajo ostali izkušenejši igralci, potem povprečna starost ekipe pade, a ne na račun kvalitete igre. A tega nismo počeli načrtno oz. samo z namenom pomladitve zaradi pomladitve, ampak so si fantje, ki začenjajo tekme, to z delom, odrekanjem in načinom igre tudi zaslužili." Za klubsko spletno stran je Bogatinov ocenil predstave članov moštva ter se dotaknil kadrovanja med prestopnim rokom, ko bo iskal rešitev na položaju levega bočnega branilca, kjer je dobro desetletje kraljeval Mitja Viler. Primorec je pred dnevi zapustil Ljudski vrt.

Osrednji del priprav bo moštvo opravilo v Turčiji, tam bodo odigrali štiri zahtevne tekme. Premor vijoličastih bo daljši od konkurentov, zbrali se bodo 12. januarja na skupni večerji, prvi trening bo 13. januarja. "Fantje so dobili individualne programe, prilagojene vsakemu posamezniku. Vse od marca jih nismo puščali izven države, ko se je začelo neprijetno korona dogajanje. Odrekali so se vsak dan, s prikazanim na igrišču so si zaslužili nekaj dodatnih dni premora."

"Želimo osvojiti prvenstvo in pokal ter se hkrati dobro pripraviti na evropska tekmovanja," cilje razkriva Oliver Bogatinov. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta