Do tretje lige kar z žrebom: Nad Miklavžem so bile le kugle

Borut Planinšič ml.
24.06.2021 07:01
Na kako absurden način je predmestje Maribora ostalo brez tretjeligaškega nogometnega derbija
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Še pred dvema tednoma so na pikniku NK Miklavž razpravljali, kako lepo bi bilo v tretji ligi tolči Dobrovce ... Foto: NK Miklavž
NK Miklavž

Samo nebo je nad nami, je slogan Nogometnega kluba Miklavž. Novega velikana iz predmestja, ko pa v Mariboru in bližnji okolici, če odštejemo NK Maribor in Dobrovce, dol do tretje lige itak nimamo nič več. Toda nad Miklavžem na Dravskem polju so bile v torek še ... kugle. Pardon, krogle, one za pomemben žreb.

Zadeva je šla takole: predstavnike NK Miklavž so povabili na Brdo pri Kranju. V središče Nogometne zveze Slovenije. Tam so v lonec vrgli tri krogle, tri lističe. Na enem je pisalo Posavje Krško, to je bil predstavnik Medobčinske nogometne zveze Celje. Na drugem Zavrč, MNZ Ptuj. Na tretjem Miklavž, MNZ Maribor. Žrebalo se je dva kluba, ki bosta tretjeligaša. Kajti po sklepu NZS zaradi covid prekinitve najnižjih prvenstev iz tretje lige ni izpadel nihče, iz medobčinskih lig nihče ni napredoval, toda vzhodna skupina tretje lige je dobila dva člana več, razširila se je z 12 na 14 klubov, da je končno enaka oni na zahodu.

In potem so žrebali. Prva kroglica: Krško. Druga: Zavrč. Konec. Miklavž se je domov vrnil kot četrtoligaš. Okej, pravila so dorekli pred tem. Toda izžrebati, kdo gre v katero ligo, lepo vas prosim ... "Verjeli smo, da bomo srečneži, da nas bo doletelo tistih 67 odstotkov možnosti. Ampak ni ravno prijetno, da se športne odločitve končajo z žrebom," nam je dejal predsednik NK Miklavž Miran Đuran. Vsi trije kandidati so hoteli navzgor in v Miklavžu bi, so prepričani, zadostili vsem pogojem za tretjo ligo. "Še višji proračun bi bile nazadnje le sladke skrbi." Zdaj so v Miklavžu, kjer so predvideli nadgradnjo kluba ... "Sprijaznjeni z usodo! Po trnovi poti gremo naprej."

Drugačne rešitve bi bile možne. Četudi so medobčinsko ligo prekinili že oktobra, ko je bil Miklavž na vrhu, točko pred Staršami, tri pred Pohorjem iz Ruš. Kaj Đuran pravi na eno od njih, na hitro morda najbolj pošteno, turnir treh MNZ "prvakov"? "V taki situaciji, ko dolgo nismo igrali, ne bi bil najbolj smiseln. Saj ekipe bi že vsi zbrali, toliko resni klubi smo že bili v igri. Je pa bilo nepotrebno že to, da se medobčinske lige tako dolgo niso igrale." Kakorkoli obrnemo, je žreb nov "focn" mariborskemu in okoliškemu nogometu, ki se je veselil vsaj derbija Dobrovce - Miklavž v tretji ligi. "Ampak v Miklavžu nam ne bo vzel volje, v prihodnji sezoni gremo s tekmami, ne z žrebom, v tretjo ligo!"

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta