Slovenci se ne otepajo več dela v gradbeništvu

Tomaž Ajd Tomaž Ajd
10.03.2019 06:47

Slovenjebistriško podjetje Krt gradbeništvo dobro posluje, tako so v zadnjem času zaposlili dodatne delavce.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Roman Kolar, direktor podjetja Krt Gradbeništvo
Tomaž Ajd

Podjetje Krt gradbeništvo je pred dnevi dokončalo novi vrtec v Ozki ulici v Slovenski Bistrici. Sicer pa je slovenjebistriško podjetje predvsem v zadnjih letih izvedlo več zahtevnejših objektov na območju občin Slovenska Bistrica, Oplotnica, Poljčane, Makole in Rače - Fram. "Eden največjih je hala v Impolu, zgradili smo skladiščne prostore za širjenje profilarne. Pred dnevi smo začeli nadzidavo zdravstvenega doma v Slovenski Bistrici, kar moramo končati do konca julija. Kmalu nas čaka tudi dozidava zasebne ambulante Roj, prav tako pa delamo pri podjetju Hosekra," o zadnjih projektih pravi Roman Kolar, direktor podjetja Krt gradbeništvo, ki je za svoje delo prejelo tudi zlato boniteto odličnosti.
V letu 2018 so poslovali zelo dobro, saj so ustvarili za 5,7 milijona evrov prometa, kar je za 2,3 milijona evrov več kot leta 2017. "Ker smo imeli lani zares veliko dela, smo dodatno zaposlili štirinajst delavcev. Posebej sem vesel, ker smo zaposlili precej Slovencev, ki v prejšnjih letih niso želeli delati v gradbeništvu, ne glede na plačo in pogoje dela. Tako imamo v podjetju zaposlenih okoli 65 odstotkov svojih državljanov, ostali prihajajo večinoma iz Bosne in Hercegovine, nekaj tudi s Kosova," ugotavlja Kolar. Podjetje že skoraj dve leti deluje v novih prostorih na Klopcah, kjer imajo tudi skladiščne prostore, mehanično delavnico in štiri spalnice za svoje zaposlene. Zaposlenih imajo triindvajset delavcev, v Gradbenih storitvah in posredništvu, Gašper Kolar, s.p., pa še enaindvajset - skupaj jih je torej 44. Ukvarjajo se z vsemi gradbenimi dejavnostmi, z nizkimi gradnjami, visokimi gradnjami, transportom in asfaltiranjem.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta