Parkirišče pod hotelom Habakuk v Mariboru bo po novem asfaltirano

Igor Selan
22.07.2021 15:06
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Spremenjen bo tudi prometni režim, ta bo po novem enosmeren, dostop do parkirišča bo mogoč mimo Centra Draš, izstop pa na cesto Na poti k mlinu Foto: Tadej REGENT
Tadej Regent

Zaradi zaračunavanja parkiranja na asfaltiranem parkirišču pod Pohorjem, občina ga je uvedla z začetkom aprila, večina voznikov svoj avtomobil ob obisku Pohorja zdaj raje parkira na gramoziranem parkirišču pod hotelom Habakuk. V Marpromu so se zato odločili, da asfaltirajo tudi tega. "Ker želimo, da bi bilo parkiranje uporabnikom prijazno, bomo preuredili tudi promet. Ta bo urejen enosmerno, dostop do parkirišča bo mogoč mimo Centra Draš, izstop pa na zgornjem delu na cesto Na poti k mlinu," je povedal direktor Marproma Bernard Majhenič.

Parkiranju osebnih vozil bo namenjenih okrog 200 parkirnih mest, a le v zgornjih dveh tretjinah sedanjega parkirišča, medtem ko bo spodnja tretjina ostala neasfaltirana in bo namenjena parkirišču za avtodome, prostora bo za okrog 30 vozil. "V naslednjem koraku bomo do tega dela parkirišča pripeljali še vodo, elektriko in kanalizacijo. Za ureditev parkirišča za avtodome smo se odločili predvsem zato, ker je obisk smučišč z avtodomom v zadnjem času postal velik trend," še pravi Majhenič.

Medtem ko bo zgornji del parkirišča dokončan do srede prihodnjega tedna, bodo parkirišče za avtodome urejali vse do začetka nove zimske sezone. Majhenič ob tem zagotavlja, da bo kratkotrajno parkiranje na parkirišču ostalo brezplačno. Dela izvaja Nigrad, stala bodo okrog 80 tisoč evrov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta