Glavno parkirišče pod Pohorjem bo čez teden dni plačljivo

Barbara Bradač
09.04.2021 14:40
Od 16. aprila bo spremenjen režim na parkirišču pod spodnjo postajo Pohorske vzpenjače. Za uro parkiranja bo treba odšteti 70 centov. Parkiranje se bo plačevalo vse dni v tednu 24 ur na dan. Za kupce vozovnic za gondolo, kolesarski park, smučanje bo parkiranje še naprej brezplačno.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Čez en teden s parkirnim listkom. 
Sašo Bizjak

Iz podjetja Marprom so sporočili, da bo od prihodnjega petka, 16. aprila, na asfaltiranem parkirišču pod spodnjo postajo Pohorske vzpenjače vzpostavljen nov režim: tega dne bo na tem parkirišču uvedena parkirnina v višini 0,70 evra na uro.

"Parkirišče bo plačljivo vse dni v tednu 24 ur/dan, na razpolago pa bo tudi mesečni najem za 45 evrov. Kljub temu ga bodo lahko imetniki različnih vozovnic za Mariborsko Pohorje še naprej uporabljali brezplačno," so zapisali v sporočilu za javnost pri Marpromu, upravljalcu tega glavnega parkirišča pod Pohorjem, ki lahko sprejme približno 270 avtomobilov. Na ta način bodo, tako pravijo, na parkirišču zagotovili prednost tistim obiskovalcem, ki so kupci vozovnic za gondolo, kolesarski park, smučanje itd. "Sedaj ga namreč pogosto zasedajo tudi imetniki avtomobilov, ki se nato ne odpravijo na Pohorje ali na njem ne koristijo nobene storitve," so utemeljili.

Sašo Bizjak

Bodo pa uporabnikom Marpromovih storitev še naprej zagotavljali brezplačno parkiranje. "Vsak obiskovalec, ki bo zapeljal na parkirišče z zapornicami, bo na blagajni pod Pohorjem pri nakupu katere od vozovnic predložil parkirni listek in ob tem prejel kupon za brezplačen izhod s parkirišča tistega dne. Imetnikom terminskih vozovnic (mesečne, sezonske, polletne, letne) bodo te odpirale vstopno oziroma izstopno zapornico. S tako ureditvijo želimo uporabnikom naših storitev zagotoviti brezskrbno in brezplačno parkiranje. Pri tem računamo na sodelovanje še drugih pohorskih ponudkov, ki bodo svojim gostom lahko dali kupon za brezplačno parkiranje. Ostali uporabniki glavnega parkirišča bodo s parkirnim listkom pred odhodom poravnali parkirnino na avtomatski blagajni, nameščeni pri vstopnem terminalu," pojasnjujejo pri Marpromu. 

Glavno parkirišče pod Pohorjem lahko sprejme približno 270 avtomobilov.
Andrej Petelinšek

Brezplačno parkiranje bo ob vznožju Mariborskega Pohorja še naprej mogoče na parkiriščih pod hoteloma Habakuk in Arena. Na obeh je prostora za skupno do 500 avtomobilov. Brezplačno kratkotrajno parkiranje je po novem mogoče tudi na parkirnih mestih v modri coni pred uvozom na parkirišče. Do spodnje postaje gondole pa vozi tudi mestn avtobus na liniji 6 Vzpenjača. "S tem se lahko obiskovalci zlasti v primeru večje gneče na parkiriščih na območju Pohorja izognejo težavam z iskanjem prostih parkirnih mest," so sklenili pri Marpromu. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta