Naj športnika III. gimnazije dobro usklajujeta šport s šolskimi obveznostmi: "Težje je doseči rekord kot dobiti petico"

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
11.06.2022 03:00

Vodstvo III. gimnazije Maribor je pred dnevi prvič, odkar je bil v šoli leta 2019 ustanovljen športni oddelek, pripravilo prireditev Športnik Tretje s podelitvijo 88 nagrad najboljšim športnikom in športnicam šole.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Petja Klojčnik, naj športnica III. gimnazije, in ravnateljica šole Marija Lešer
Arhiv šole

Na prireditvi v Lutkovnem gledališču Maribor sta priznanja podeljevali ravnateljica šole Marija Lešer ter profesorica športne vzgoje in športna koordinatorka Nada Pocrnjič. Prireditev je povezovala Sabina Fras Popovič, popestrili pa sta jo dijaški vokalna skupina Tretja špila in plesna skupina El mental.

Ekipni naslov je šel košarkaricam in košarkarjem 3 x 3, ki so odlično nastopili na svetovnih srednješolskih igrah Gimnazijada v Franciji. Ženska ekipa je tam osvojila sedmo mesto, igrale so: Tina Tomšič, Lara Petrovič, Špela Gracej in Zoja Visočnik. Za moško, ki je bila četrta, pa Tinaj Valh, Jan Zapečnik, Timon Petrovič in Gal Dragšič, trener je bil Jaka Oberlajt.

Jure Seifried, naj športnik III. gimnazije, z ravnateljico šole Marijo Lešer
Arhiv šole

Naj športnika Tretje sta postala atletinja Petja Klojčnik in deskar prostega sloga Jure Seifried. "Vesela sem, da so na šoli opazili naš trud, ki ga vlagamo v to, da dosegamo odlične rezultate. Šport mi vzame veliko časa, a če ga pravilno razporedim, gre. Tudi za prijateljice si je treba vzeti čas. Težje je doseči državni rekord kot dobiti petico v šoli, a s šolanjem nimam težav, sem odličnjakinja. Pripravljam se na avgustovsko mladinsko svetovno prvenstvo v Kolumbiji, kjer bi se rada uvrstila v finale," je pojasnila Petja Klojčnik, nadarjena slovenska atletinja, ki najboljše rezultate dosega v tekih na 400 in 800 metrov. "Ponosen sem, da sem najboljši športnik naše gimnazije v letošnjem šolskem letu. Športu namenjam veliko pozornosti, celo več kot šoli, a za zdaj ni težav, saj sem odličnjak. Bo pa četrti letnik še bolj zahteven, tudi na maturo se bo treba pripraviti. Deskanje prostega sloga je zelo zahteven šport, skačem na skakalnicah in drugih objektih, žal več v tujini kot doma, saj pri nas primanjkuje tovrstnih objektov," je razložil Jure Seifried, srednješolski državni prvak v deskanju.

Arhiv šole

"Ponosna sem na naše dijake športnike, ki dokazujejo, kako gresta šport in šola lepo skupaj. Tudi vpis v športni oddelek dokazuje, da smo na dobri poti in da nam vse več mladih nadarjenih športnikov zaupa. Še naprej se bomo trudili, da se čim več mladih ukvarja s športom in sočasno uspešno konča šolo," pa je dejala Nada Pocrnjič.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta