Na štirih igriščih bodo postavili fitnes za starejše

Aljoša Peršak Aljoša Peršak
12.10.2024 02:00

Mariborska občina je z javnim naročilom posel v vrednosti 69 tisoč evrov oddala podjetju Taurus IQ

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vadbene naprave za starejše bodo postavili tudi na igrišču v Bresternici.
Andrej Petelinšek

Mariborska občina je z javnim naročilom poiskala podjetje, ki bo poskrbelo za nadgradnjo štirih zunanjih igrišč. Na razpis se je prijavilo le podjetje Taurus IQ, župan Saša Arsenovič pa je z njim podpisal pogodbo v vrednosti 69.262 evrov. Za ta denar bo postavilo fitnes in vadbene naprave za starejše kot dopolnitev otroških igral. Skupaj bodo tvorili večgeneracijski gibalni prostor, so pojasnili na občini. Postavili jih bodo na igrišču v Bresternici (ob veslaškem centru), v Brezju (zraven otroškega igrišča v neposredni bližini vrtca in cerkve), v Malečniku (v neposredni bližini osnovne šole) in v Pekrah (tik ob novem košarkarjem igrišču in novih otroških igralih).   

Malečnik
Andrej Petelinšek
Bresternica
Andrej Petelinšek

"Gre za zunanje naprave, namenjene gibanju in vadbi na prostem, kot so dvovišinska bradlja in zunanja telovadnica, ki je sestavljena iz stebrov in povezovalnih elementov različnih višin in širin, ter naprava za starostnike in invalide, ki je z različnimi dodatki prilagojena ciljni skupini," so razložili na občini. Dela naj bi se začela v tem tednu, a na igriščih včeraj dopoldan še ni bilo nič videti. Po pogodbi je rok za dokončanje del 15. oktober.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta