Mariborska občina objavila razpis za Glazerjeve nagrade v letu 2025

Aljoša Peršak Aljoša Peršak
18.10.2024 15:22

Kdo je bil imenovan za nov mandat v odbor za podelitev Glazerjevih nagrad.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Letos so Glazerjeve nagrade dobili Uroš Dokl, Ida Brišnik Remec, Nika Gorič in Gregor Pratneker.
Andrej Petelinšek

Mestna občina Maribor je na spletni strani objavila razpis za Glazerjeve nagrade v letu 2025. Glazerjeva nagrada, Glazerjeve listine in Glazerjevo priznanje so priznanja občine za življenjsko delo in za pomembne ustvarjalne dosežke na področju kulture. Rok za oddajo prijave je 13. december. Informacije v zvezi z razpisom bodo predlagateljem podane v času uradnih ur na uradu za kulturo in mladino v Slovenski ulici 40. Kontaktna oseba je Nina Kirbiš, njen elektronski naslov je nina.kirbis@maribor.si. Nagrade bodo svečano podeljene predvidoma v marcu 2025. Letos je Glazerjevo nagrado dobila akademska slikarka Ida Brišnik Remec, Glazerjeve listine pa Uroš Dokl, Gregor Pratneker in Nika Gorič

(FOTO) Slovesna podelitev nagrad pred praznikom Maribora: "Že Maister je rekel Maribor metropola"

Je pa mariborski mestni svet na septembrski seji za nov mandat imenoval odbor za podelitev Glazerjevih nagrad. V odbor so bili imenovani Rene Maurin (na predlog Gibanja Svoboda) za predsednika in člani Jure Ivanušič (GS), Jerneja Ferlež (GS), Dejan Pušenjak (GS), Bojan Labovič (GS), Barbara Švrljuga Hergovich (GS), Borut Gombač (Lista Arsenovič za Maribor), Aleš Maver (NSi) in Zora A. Jurič (Lista Arsenovič za Maribor).

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta