(FOTO) Kaj je v Mariboru počelo 40 strokovnjakinj iz cele Slovenije?

A.L.
11.10.2024 15:19

V torek so v Mariboru izvedli srečanje združenja Ona ve. Dogodka se je udeležilo 40 strokovnjakinj iz cele Slovenije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Pigac

Združenje za povezovanje strokovnjakinj in promocijo znanja Ona ve ima že vse od ustanovitve najprej redna srečanja po vsej Sloveniji. Torkovo je bilo drugo zapored, ki se je odvilo v Mariboru. 

Dogodek, ki so ga naslovili Ona ve – brezskrbna, srečna in zdrava v jesen: 5 stebrov za varno in udobno življenje v pokoju, so organizirale Dragica Korenjak, ki je bila idejni vodja tematike, Katja Janko Puh, vodja marketinga za modno znamko Comma, ki je moderirala okroglo mizo, in Mateja P. Kristanič, direktorica Agencije VIBE, ki je poskrbela za celotno organizacijo. 

Marko Pigac

Članice združenja so se sestale na Lentu, pred Hišo Stare trte, kjer jih je sprejela predstavnica Zavoda za Turizem Maribor in predstavila zgodovino najstarejše trte na svetu. Sledil je ogled muzeja najstarejše trte na svetu, ki deluje pod okriljem Pokrajinskega muzeja Maribor. Po pokušini Kraljičinega vina, ob zvokih francoskih šansonov izpod rok harmonikaša Danijela Mariniča, so se po prenovljenem delu mesta sprehodile do kavarne in bistroja Nana, so sporočili iz združenja.

"V strokovnem delu druženja je primer dobre prakse o petih služabnikih, ki nam služijo danes, da bomo srečne, varne in zdrave stopile v pension, predstavila Dragica Korenjak," so zapisali v združenju Ona ve. Sledila je okrogla miza, ki jo je vodila Katja Janko Puh. V izmenjevanju misli so sodelovale Nataša Sernc, vodja oddelka tržnega komuniciranja in oglaševanja, OTP banka, Ljiljana Pavković, specialistka za izobraževanje, Vzajemna zavarovalnica in mag. Nika Cerar, ki se v podjetju Art Terapija ukvarja s fraktalnimi risbami. 

Marko Pigac

Katja Janko Puh je o dogodku povedala: "Srečanja Ona ve so zmeraj edinstvena. Tokratno smo pričeli pred najstarejšo trto na svetu, kar je odlično sovpadalo s tematiko srečanja. Stara trta je že zdavnaj našla svoj Ikigai – japonski koncept, ki pomeni smisel življenja. Prepričana sem, da smo s predavanjem Danice Korenjak in sogovornicam na okrogli mizi vzpodbudile tudi ostale članice, da ga poiščejo, čeprav verjamem, da ga je večina že našla."

Marko Pigac

Mateja Malnar Štembal, podpredsednica združenja Ona ve, je ob dogodku izrazila veselje nad dejstvom, da je po lanskem zelo uspešno izvedenem dogodku ta drugi in tako postaja tradicionalen. "Organizatorke, naše mariborske Onavejke, so zopet dokazale, kako pomembno je deljenje znanja, izkušenj ter vzpostavljanje pravega sestrstva. Tovrstna srečanja ponujajo priložnost za povezovanje in podporo, ki ju ženske potrebujemo."

Marko Pigac

Mateja P. Kristanič, ki je prevzela vso organizacijo in izvedbo, pa je po dogodku povedala: "Onavejke so polne znanja, izkušenj in modrosti, zato je pripraviti svežo, zanimivo in navdihujočo vsebino, vedno vznemirljiv izziv. A ko že med, in predvsem po dogodku vidiš in občutiš vso to pozitivno energijo, navdušenje, iskre v očeh obiskovalk in govork, veš, da je bila misija uspešna."

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta