Vam na vrtu nagajajo podivjani šopi trave? Tako jih boste najlaže ukrotili

Jasna Marin Jasna Marin
13.04.2022 05:00

Vsak vrt ima težavna območja, vogale, robove ob tlakovcih in druga težje dostopna mesta, kjer zrastejo gosti šopi trave. Kako najbolj natančno pokositi ali porezati travo na teh predelih?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gardena

Trata je v vrtu tista zelena površina, ki potrebuje najbolj intenzivno nego. Preden se lotimo dela, se mora zemlja po obdobju deževja dovolj osušiti. Ko se prst več ne oprijema čevljev in začne trava rasti – ob toplem in suhem vremenu aprila –, trato pograbimo, z grabljami zravnamo krtine, odstranimo polomljene veje, ostanke listja, kamenje in morebitne druge trde predmete. Nato trato povaljamo z lažjim vrtnarskim valjarjem, kar je zlasti pomembno, če je zima dvignila travno rušo. Sledi gnojenje in zalivanje, čez nekaj dni pa košnja zelenice. Kaj pa naredimo tam, kjer običajno poženejo gosti šopi trave?

Gardena

Prijazno do rok in hrbta

Z ustreznim vrtnim pomočnikom je ohranjanje lepe zelenice veliko lažje, kot če se s travnimi šopi spopadate tako, da jih ročno pulite, trgate ali režete z običajnimi škarjami. Za travne šope, ki poženejo ob nogah klopi ali na manj dostopnih vogalih, morda tudi ob škarpah, strokovnjaki iz Gardene priporočajo uporabo baterijskega trimerja. "Ta omogoča enostavno košnjo trate ob robovih in na mestih, ki jih je običajno težje doseči. Nastavljiv teleskopski ročaj poskrbi, da med košnjo ohranite pokončno in sproščeno držo. S pritiskom na gumb obrnete glavo v robilni položaj in že strižete robove navpično."

Najbolj praktičen je izdelek, pri katerem je baterija takšna, da jo lahko uporabite tudi pri drugih sorodnih izdelkih in opremi za dom in vrt.

Baterijski trimer ComfortCut 23/18V P4A omogoča enostavno košnjo trate ob robovih in na mestih, ki jih je običajno težje doseči.
Gardena


 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta