Vabljeni na Ambient in Dom Plus, da boste z užitkom urejali svoj dom

Ba. V.
06.11.2023 04:00

Od srede do nedelje obiščite mednarodni sejem pohištva, notranje opreme, stavbnega pohištva, ogrevalne in hladilne tehnike, varovanja ter urejanja okolice.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Vse, ki so v urejanju interjerja in gradnji stanovanjskih stavb našli svoj poklicni izziv ali čutijo do tega področja posebno strast, vabijo organizatorji med 8. in 12. novembrom na Gospodarsko razstavišče v Ljubljani. Kot vsako jesen tudi letos pripravljajo Sejem Ambient in Dom plus, 32. sejem notranje opreme in graditeljstva, ki letos poteka pod geslom Z užitkom urejam svoj svet. Na sejmu bo prek 160 podjetij iz 18 držav predstavljalo najnovejše trende v svetu oblikovanja. Obiskovalci sejma lahko pričakujejo raznoliko ponudbo notranje opreme, med drugim notranjega pohištva, zunanjega vrtnega pohištva, dekorativnih svetil, in ponudbo s področja graditeljstva. V ospredju letošnjega sejma so opremljanje, gradnja doma in oblikovalske rešitve ter v tem trenutku zelo aktualne učinkovite energetske rešitve.

Na sejmu bo raznolika ponudba notranje opreme, tudi ogrevalnih sistemov, zunanjega vrtnega pohištva, dekorativnih svetil.
Gospodarsko Razstavišče

Pester spremljevalni program

Tudi letos bodo obiskovalci poleg ponudbe razstavljavcev na sejmu uživali tudi v pestrem spremljevalnem programu:

• 12. TOP IDEJE - razstava in borza kreacij mladih in obetavnih kreativcev. Top ideje v ospredje postavljajo zavedanje o ustvarjalnem kapitalu mladih. Ob tem ne gre zgolj za iskanje izdelkov ali medijsko izpostavljenost posameznikov, temveč za širše multidisciplinarno sodelovanje različnih deležnikov, ki naj skupaj iščejo rešitve za prihodnost. Posebni gost TOP IDEJ je letos STUDIO AINO, ki se ukvarja s celostnim arhitekturnim načrtovanjem.

Top ideje v ospredje postavljajo zavedanje o ustvarjalnem kapitalu mladih.
Gospodarsko Razstavišče

v sklopu projekta TOP ARHITEKT so na voljo brezplačna arhitekturna svetovanja za obiskovalce. Svetovalci bodo vse dni sejma predlagali ideje za prenovo doma, na 30-minutni termin pa se je treba predhodno prijaviti na spletni strani. Več o letošnjih arhitektih je mogoče izvedeti TUKAJ.

Za obiskovalce bodo na voljo brezplačna arhitekturna svetovanja, na katera se predhodno prijavite prek spleta.
Shutterstock

Vse dni sejma so na voljo brezplačna svetovanja svetovalcev in strokovnjakov Gradbenega inštituta ZRMK in Mreže EN SVET – Eko sklada.

• Brezplačni 3D-izris kopalnice v Merkurjevem kotičku vključuje svetovanje, kakovostno izbiro materiala, ogled na domu, izris, hitro izvedbo, plačilo na obroke ter jamstvo na opravljeno delo. Termin za izris je treba rezervirati TUKAJ.

Razstave v sklopu sejma

Biotehniška fakulteta – Čar lesa. Z namenom promocije lesa in lesnih izdelkov skupaj z Društvom za zaščito lesa Slovenije in Svetom za les že štirinajsto leto zapored na sejmu organizirajo prireditev Čar lesa. Z njo promovirajo in spodbujajo predelavo in rabo lesa. Namen razstav je ozaveščanje potrošnikov o trajnostnem pomenu lesnopredelovalne industrije in uporabe lesnih izdelkov. Izdelki iz lesa največ prispevajo k varovanju okolja in znižanju emisije ogljikovega dioksida ter drugih toplogrednih plinov, kar je bistveno za obvladovanje podnebnih sprememb. Zato postaja les kot biomaterial v ospredju ekonomske politike EU, ki bo v naslednjih letih ciljno spodbujala zeleno lokalno gospodarstvo, kar je še zlasti pomembno za Slovenijo.

Razstava fotografij na lesu: Lesene in celostne zunanje preobrazbe (Mizarstvo Kos). Podjetje Mizarstvo Kos postavlja na ogled potujočo razstavo celostno načrtovanih in izvedenih preobrazb, zasnovanih za izboljšanje kakovosti bivanja na prostem. Fotografije prej - potem vizualizirajo izdelke mizarskih mojstrov ter predstavljajo zunanje ureditve slovenskih domov in podjetij. Razstava je doživetje z materijo lesa, ki temelji na trajnostnem poslovanju, predelavi lokalnega lesa in nizkem ogljičnem odtisu. Namenjena je vsem ljubiteljem gozda in dreves, saj spodbuja k vgradnji in uporabi lesa ter drugih naravnih materialov, prijaznih do okolja in ljudi.

Razstavo dopolnjuje eksponat muzeja Lesarius, ki predstavlja lesarsko obrt kot nesnovno kulturno dediščino naših prednikov. Z aplikacijo razširjene resničnosti obiskovalci mobilno napravo usmerijo proti leseni tarči in se poučijo o poklicih kolarja, tesarja, mizarja, sodarja, strugarja, rezbarja in pletarja.

Jurij Rihar – Razstava Thonetovih stolov. Jurij Rihar iz Škofje Loke je poznan kot mojster, ki restavrira krivljeno pohištvo, in kot eden največjih poznavalcev Thonetovega pohištva. Skozi razstavo bo pripovedoval zanimive zgodbe o pohištvu in pokazal, kako jim sam vdahne novo življenje.

ReUnica – Obnovljeno pohištvo. Na Ambientu Ljubljana bosta na razstavi obnovljenega pohištva prikazala, kako vsak kos dobi novo priložnost in znova zaživi v polnem sijaju. Poslanstvo Reunice je ohraniti našo dediščino, ki se skriva v pohištvu. Ker, če je ne bomo ohranili, bomo z njo izginili tudi mi.

ReUnica varuje našo bogato dediščino, ki je utelešena v pohištvu. Ta dediščina predstavlja ne le zgodovino naših prednikov, temveč tudi našo identiteto.
Gospodarsko Razstavišče


V ospredju letošnjega sejma so opremljanje, gradnja doma in oblikovalske rešitve ter v tem trenutku zelo aktualne učinkovite energetske rešitve.
Gospodarsko Razstavišče
Vse dni sejma so na voljo brezplačna svetovanja svetovalcev in strokovnjakov Mreže EN SVET – Eko sklada in Gradbenega inštituta ZRMK.
Gospodarsko Razstavišče
Obiskovalci bodo imeli priložnost spoznati nove materiale in tehnike, ki se uporabljajo v notranjem oblikovanju, kar bo omogočilo izboljšanje estetike in funkcionalnosti doma.
Gospodarsko Razstavišče
Predstavilo se bo prek 160 podjetij iz 18 držav. V ospredju bodo najnovejši trendi v svetu oblikovanja.
Gospodarsko Razstavišče

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta