Tudi savno lahko "posadite" na vrt

Jasna Marin Jasna Marin
26.03.2022 05:00

Vrt je postal dragocen prostor za počitek, druženje, obedovanje, pridelovanje hrane, gojenje okrasnih rastlin, za športne aktivnosti ... Ste pomislili, da bi vanj umestili tudi savno? Pravzaprav lahko naredite prav to.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

Savna je prav gotovo eden pomembnejših elementov domačega velnesa in če zanjo ni prostora v hiši, si jo lahko omislite v prizidku hiše ali samostojnem vrtnem objektu. "Če ste ljubitelj savn in razmišljate o tem, da bi si doma postavili lasten kotiček za sproščanje, bo savna, poleg tega, da bo s svojimi zdravilnimi učinki blagodejno vplivala na vaše zdravje in počutje, tudi dvignila ceno vaše nepremičnine," razlagajo v podjetju Remax. Prav gotovo pa to dejstvo ni glavni razlog za odločitev zanjo. Pozitivni učinki se bodo pokazali predvsem na počutju. "Glede na dejstvo, ali gre za lesno ali za vlažno savno, boste potrebovali različne pogoje za umestitev v dom. Za domačo uporabo je bistveno bolj preprosto namestiti suho leseno savno, bodisi finsko, infrardečo ali biozeliščno, saj je za njeno namestitev priporočljivo, da je po tleh položena keramika in da je v bližini puščen električni kabel za napajanje peči oziroma grelnikov v savni. Stene in strop se prilagodijo in izdelajo po meri, lahko pa se odločite tudi za že vnaprej izdelano tipsko savno," še pojasnjujejo v podjetju.

Shutterstock

15 minut savne kot ura hitre hoje

Domače savne so varne za uporabo in lahko svojim lastnikom povečajo kakovost življenja. Nekateri trdijo, da ima 15 minut v savni podoben učinek na organizem kot ena ura hitre hoje. Uporabljate jo lahko tudi kot prostor, v katerem lahko ob branju knjige uživate v aromaterapiji.

Shutterstock
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta