Redno zalite rastline, tudi ko vas ni doma

Jasna Marin Jasna Marin
25.06.2021 02:00
Ste vsako poletje, ko se odpravljate na dopust, znova v skrbeh, ker ne veste, ali bodo rastline preživele, medtem ko vas ne bo?
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gardena
Gardena

Če se odpravljate na daljši dopust, lahko poprosite koga od prijateljev, sorodnikov ali sosedov, da vam nekajkrat zalije rastline, in ga prijazno opozorite, kdaj in kako naj zaliva, da bodo laže prebrodile poletno vročino. Če pa nočete obremenjevati drugih z dodatnim delom, so lahko vaše rastline kljub temu vselej ravno prav zalite, zagotavljajo Gardenini strokovnjaki, ki v ta namen priporočajo preproste in uporabne rešitve.

Gardena

Zelenjavni vrt

Ko odidemo za teden ali dva na počitnice in želimo, da so rastline na zelenjavnem vrtu zalite, kakšen sistem zalivanja oziroma namakanja je dobro izbrati?

"Za varčno in nežno zalivanje rastlin lahko poskrbite z mikro kapljičnim sistemom, ki natančno zaliva nasade, zgoščene zasaditve, cvetlične in zelenjavne grede, korita in rastline v loncih. Zagotavlja prilagodljivo uporabo, ki se po potrebi poljubno podaljša in samodejno upravlja z uporabo zalivalnega računalnika. Idealen je tudi za rastline s kratko vegetacijsko dobo, z menjavo šob in kapljalnikov pa lahko poskrbimo za zalivanje rastlin različnih vrst. Pršne šobe imajo prilagodljiv in nastavljiv kot pršenja. Nastavljivo kapljično zalivanje je varčno z vodo, saj je odmeri ustrezno količino za posamezno rastlino in tako omogoča bujno in zdravo rast."

Nastavljivo kapljično zalivanje je varčno z vodo, saj je odmeri ustrezno količino za posamezno rastlino.
Gardena

Balkoni in terase

Kako lahko poskrbimo, da se rastline v koritih na majhnem balkonu ne posušijo, ko smo ves dan zdoma ali ko odidemo na kratke počitnice?

"Ne glede na to, kako dolgo ste na počitnicah, obstajajo sistemi, ki zagotavljajo brezskrbnost. Tako na primer set za namakanje s sončnimi celicami omogoča zalivanje do 20 rastlin na balkonu ali terasi. Ker se set napaja s sončno energijo, ne potrebuje električne vtičnice, prav tako ne vodovodne pipe, zadostuje vedro, napolnjeno z vodo. Set za namakanje s sončnimi celicami postavite na sončno mesto, ga obesite na posodo za rože, postavite na mizo ali pritrdite na steno. Omenjeni set s 14 vnaprej določenimi programi za zalivanje optimalno oskrbi vaše rastline."

Gardena

Če imamo več balkonov in bogate balkonske zasaditve, kaj lahko naredimo, da rastline ostanejo lepe in cvetoče, medtem ko nas dalj časa ne bo doma?

"Uporabite lahko komplet za počitniško zalivanje. Ta samodejno zaliva do 36 lončnic, tudi ko ste odsotni. Kapalni razdelilnik s tremi možnostmi pretoka vode zaliva na podlagi zahtev rastlin in upošteva različne potrebe po vodi."

Gardena

Kaj narediti z rastlinami, ki zahtevajo več vode kot druge?

"Rastlinam, ki potrebujejo več vode, se napelje v posodo več kapalnikov. Popolnoma vodotesen sistem je primeren za uporabo na terasah in balkonih ali v notranjih prostorih. Komplet za zalivanje med vašimi počitnicami zagotavlja več udobja, je preprost za uporabo in ne potrebuje programiranja."

Gardena
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta