Kronotermov ADAPT MAX okolju prijazen izdelek leta

Ba. V.
26.10.2024 06:00

Novo toplotno črpalko podjetja Kronoterm odlikujejo nizka poraba energije, za okolje varno naravno hladivo in nizka raven hrupa.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bogdan Kronovšek, direktor podjetja Kronoterm (v sredini), med drugimi dobitniki okoljskih nagrad.
Jernej Lašič

Na letošnjem okoljskem srečanju časnika Finance je Kronoterm slavil kot zmagovalec okoljskih nagrad in za svojo inovativno toplotno črpalko ADAPT MAX prejel naziv okolju prijazen izdelek leta za izjemno učinkovitost in okolju prijazno zasnovo, ki zmanjšuje emisije CO2 in prispeva k bolj trajnostni prihodnosti.

Toplotna črpalka ADAPT MAX je posebej zasnovana za velike objekte, kot so hoteli, šole, industrijski obrati in druge poslovne zgradbe, ter ponuja ogrevanje in hlajenje z minimalnimi emisijami CO2. V Evropi namreč ogrevanje stavb sproža kar 36 % vseh emisij CO2, predvsem zaradi uporabe zastarelih sistemov, ki temeljijo na fosilnih gorivih. ADAPT MAX lahko te emisije zmanjša za več kot 80 %, to pa prinaša znatne izboljšave v boju proti podnebnim spremembam. Povprečen hotel, ki sicer letno proizvede 1000 ton CO2, bi z uporabo te črpalke zmanjšal emisije na manj kot 200 ton.

ADAPT MAX se ponaša z vrhunsko učinkovitostjo ogrevanja in hlajenja, ki jo uvršča na prvo mesto med toplotnimi črpalkami zrak/voda za poslovno in industrijsko uporabo (20 kW do 1000 kW) na seznamu BAFA, in kot edina dosega energijski razred A+++. S sezonskima izkoristkoma SCOP 5,82 in SEER 8,01 zagotavlja za do 45 % večjo učinkovitost v ogrevanju in za 22 % večjo učinkovitost v hlajenju v primerjavi s povprečnimi napravami na trgu. V 15 letih lahko prihrani skoraj 470 MWh energije, kar pomeni 115 ton manj emisij CO2.

Kronoterm Adapt Max
Rok Dezelak Rd2.si

ADAPT MAX uporablja naravno hladivo R290, ki je izjemno prijazno do okolja. Njegov potencial globalnega segrevanja (GWP) je za 300.000-krat manjši kot pri primerljivih toplotnih črpalkah s sintetičnim hladivom. Sintetična hladiva lahko ob morebitnem uhajanju iz sistema povzročijo veliko škodo okolju, saj imajo GWP tudi do 1000, medtem ko ima R290 izjemno nizek GWP, le 0,02. Poleg tega modularna zasnova črpalke ADAPT MAX omogoča uporabo manjših količin hladiva, to pa dodatno zmanjšuje okoljsko obremenitev.

Hrup je pogosto spregledan okoljski dejavnik, ki vpliva na kakovost življenja. ADAPT MAX s svojo inovativno tehnologijo NMSTM dosega najnižjo raven hrupa v svojem segmentu in je vsaj osemkrat tišja od konkurenčnih izdelkov, zato je idealna izbira za okolja, kjer je tišina ključnega pomena.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta