Muca Copatarica od danes na velikih platnih po Sloveniji

MMAJ
03.10.2024 05:05

Animirano verzijo priljubljene slovenske pravljice v režiji Roka Predina bodo od danes naprej predvajali v kinih po Sloveniji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prizor iz animiranega filma Muca Copatarica
Staragara

Pravljica Ele Peroci z ilustracijami Ančke Gošnik Godec je prvič izšla leta 1957 in od tedaj so si jo prisvojile številne generacije bralk in bralcev, poslušalk in poslušalcev ter gledalk in gledalcev. Čeprav je zgodba o Muci Copatarici zaživela v več različnih oblikah, od knjižne, zvočne pa do lutkovne, pa ni nikoli dobila animirane filmske priredbe. Vse do zdaj. V režiji Roka Predina namreč distribucijo po slovenskih kinematografij začenja 10-minutni film, po zaslugi katerega si bodo lahko mladi vseh starosti to zgodbo ogledali tudi na velikih platnih.

"S to risanko so se mi uresničile dolgoletne sanje," je ob tem dogodku povedal režiser Rok Predin. "Kot otrok sem vsak večer poslušal radijsko igro, zaradi katere sem Copatarico spoznal, še preden sem znal brati. Nato sem slikanico prebiral sam in občudoval tudi njene podobe, danes pa jo berem hčerkama. Vselej sem menil, da bi si Muca Copatarica zaslužila zaživeti tudi kot animirani film." 

Kratki animirani film Muca Copatarica si bo mogoče ogledati samostojno ali v sklopu programov Muca Copatarica in prijatelji ter Muca Copatarica in druge zgodbe. Ob ogledu filma bo v nekaterih kinih potekala tudi filmska igrarija z naslovom Nagajivi copatki na potepu, v okviru katere se bodo otroci na igriv način spoznali z Muco Copatarico in čarobnim filmskim procesom animacije. Ob filmu je na voljo tudi pedagoško gradivo - pripomoček za vzgojitelje, starše ter druge, ki jih zanima, kako se ob filmu pogovarjati z najmlajšimi in ga raziskovati preko dodatnih dejavnosti.

Scenarist filma je Andrej Predin, glasbo pa je napisal Daniel Pemberton. Distributer filma je Društvo slovenskega animiranega filma.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta