Mladi Maročan v Ljubljani ženski ukradel torbico in zbežal, policisti so ga ujeli in ugotovili, da je bilo še več žrtev

M.R.
06.10.2024 13:03

25-letni Maročan je v soboto okoli 5. ure v centru Ljubljane ženski z ramen iztrgal torbico in pobegnil. Za njim se je podal drugi moški, ki je poklical tudi policiste in jim osumljenca opisal, saj mu je ušel med ulicami.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Policija (splošna)
Marko Vavpotič

Na kraj je prišlo več policijskih patrulj, ki so na podlagi opisa prijeli Maročana in mu odvzeli prostost. Poleg ukradene torbice so pri njemu našli še druge predmete, za katere so sumili, da so bili prav tako ukradeni. 

Ugotovili so, da je v noči na soboto izvršil še dve drzni tatvini. V lokalu je ukradel torbico, drugo tatvino pa je izvedel tako, da je moškemu iz rok iztrgal mobilni telefon. Preiskavo policisti še nadaljujejo, osumljenca pa bodo privedli pred preiskovalnega sodnika. 

Ob tem opozarjajo, da je žeparstvo razširjeno povsod po svetu, zlasti po večjih mestih. "Pogosto gre za organizirane skupine, izurjene za različne zvijače, s katerimi zamotijo žrtev. Njihov plen so predvsem gotovina, čeki, plačilne kartice in druge listine, redkeje pa nakit, ure ali preostale vrednosti, ki jih ima žrtev pri sebi. Žeparji izkoriščajo tudi  gnečo in tesen stik z žrtvami. Gnečo na železniških postajah in vlakih, pa tudi drugod, lahko namreč izkoristijo za neopazno krajo. Tipičen primer tatvine je, ko eden od žeparjev zamoti osebo, sostorilec pa ji ukrade denarnico. Pred njimi vas lahko varuje le nenehna pozornost in nekoliko nezaupanja do ljudi," so zapisali v sporočilu za javnost. 

Zato ljudem svetujejo, da pri sebi nimajo večjih količin gotovine, ne plačujejo z gotovino in pazijo na čeke in plačilne kartice. Prav tako je potrebno osebno prtljago nositi čim bolj ob telesu. "Ročna torbica naj bo vedno zaprta in nikoli je ne puščajte brez nadzora. Denarnico in dokumente nosite čim bolj ob telesu, in ne v torbicah, še posebno ne v zunanjih žepih. Izogibajte se množici; storilci imajo radi učinek presenečenja in hitrosti ter izkoristijo nepazljivost žrtve. Pazite na mimovozeče motorje in kolesa," svetujejo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta