(FOTO) Več hišnih preiskav na Goriškem: Policisti zasegli prepovedane droge in zdravila

03.08.2021 09:59
Zasežene snovi in zdravila so poslali v nadaljnjo analizo.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pu Nova Gorica

Policisti policijske postaje Nova Gorica so nedavno na območju Nove Gorice in širše okolice na podlagi sodne odredbe opravili tri hišne in štiri osebne preiskave v zvezi s preiskovanjem kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. Pri štirih osumljencih so našli in zasegli več PVC vrečk z grudičasto snovjo (sumijo prepovedano drogo heroin), več vrečk oziroma alu zavitkov z delci zeleno rjave posušene rastline (sumijo prepovedano drogo konopljo), večje število tablet (131) oziroma zdravil, ki vsebujejo aktivno učinkovino, ki je prepovedana droga, ter belo prašnato snov, za katero  obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Zasegli so tudi gotovino v različnih apoenih, zasežene snovi in zdravila pa so poslali v nadaljnjo analizo.

Pu Nova Gorica

Policisti so v okviru hišnih preiskav pri osumljencih našli tudi druge pripomočke, ki so jih uporabljali pri izvrševanju kaznivih  dejanj, med drugim digitalno tehtnico za natančno merjenje, več mobilnih telefonov, teleskopsko palico in druge. Pa tudi dva prenosna računalnika, za katera sumijo, da izvirata iz premoženjskih kaznivih dejanj.

Pu Nova Gorica

Policisti bodo po zaključku preiskave in na podlagi rezultatov opravljene analize zoper štiri osumljence, stare od 32 do 56 let, podali kazenske ovadbe na okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi utemeljenega suma neupravičene proizvodnje in  prometa s prepovedanimi drogami.

Pu Nova Gorica
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta