Zločin v Dolenji vasi: V stanovanje je vstopil zet in naletel na grozljivo odkritje

Peter Lovšin, Dnevnik
03.10.2024 12:46

48-letnika, ki ga sumijo, da je včeraj ubil svojo mater, so po naših podatkih izsledili v bližini ribiškega doma.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prizorišče zločina v Dolenji vasi
Peter Lovšin/dnevnik

Nekaj po sedmi uri včeraj zvečer so v stanovanju v večstanovanjski stavbi v Dolenji vasi pri Ribnici našli mrtvo 79-letno žensko. "Po prvih podatkih je smrt posledica nasilnega dejanja z ostrim predmetom," so sporočili z ljubljanske policijske postaje.

Za zdaj so potrdili le, da so osumljenca našli živega. Bolj zgovorni so sosedje: da so sinoči postali pozorni na popolno tišino, ki je zavladala za vrati stanovanja, kjer se je zgodil zločin; niti pes, ki je bil vedno glasen, ni lajal. Zato so najprej poklicali gospo, nato pa še sina, a se kljub temu, da je bilo slišati zvonjenje telefona, ni oglasil nihče.

Na pomoč so zato poklicali svojce: v stanovanje, vrata so bila odklenjena, je vstopil zet in naletel na grozljivo odkritje. Sina so nato iskali do današnjega dopoldneva, ko so ga izsledili v bližini ribiškega doma.

Imel naj bi psihične težave

Sosedje vedo povedati, da je bil moški, ime naj bi mu bilo Darko, sicer prijazen in da z njim nikoli ni bilo težav. Službe ni imel nikoli, z materjo, Rezko, pa sta živela sama. Trpel naj bi za shizofrenijo, kar naj bi tudi privedlo do tragedije v domačem stanovanju, sicer pa naj bi že dvakrat skušal narediti samomor. Prav včeraj naj bi praznoval rojstni dan.

Motiv še ni znan, policisti pa bodo več o okoliščinah nasilne smrti povedali ob 13.30.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta