Ulični spektakel na Trgu Leona Štuklja: Borili se bodo z vročino in za veliki finale

Miha Dajčman Miha Dajčman
31.07.2020 18:30

Trg Leona Štuklja v Mariboru bo jutri prizorišče zadnjega kvalifikacijskega turnirja državnega prvenstva v košarki trojic

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Izkušeni Mariborčan Rok Smaka poveljuje ekipi 3x3 Maribor, ki si želi v zaključku državnega prvenstva mešati štrene na vrhu. 
Osebni Arhiv

V Mariboru bodo ekipe košarke 3x3 skušale osvojiti zadnje kvalifikacijske točke državnega prvenstva. V petih kategorijah se bo merilo 48 moštev, po turnirju na Trgu Leona Štuklja, kjer se bodo košarkarji in košarkarice borili tudi z visokimi temperaturami, bo sledil le še finalni turnir 8. avgusta v Ljubljani.

Tam se bo za naslov najboljših v državi pomerilo 12 ekip v kategoriji članov, v vseh ostalih pa po štiri ekipe. V finalu bodo igrale ekipe, ki bodo zbrale največ točk, upoštevani pa bodo štirje najboljši rezultati ekip na kvalifikacijskih turnirjih (če nastopijo na petih turnirjih, se jim izniči najslabši nastop). Turnir bo potekal ves dan, ob 14.40 bodo tekme začele članske ekipe, finalni obračun je načrtovan ob 18.20. V športu, ki bi svoj olimpijski debi moral doživeti ravno te dni, je na mednarodni sceni pomemben igralec tudi Slovenija. Med boljše v državi pa se uvršča ekipa 3x3 Maribor, katere kapetan je Mariborčan Rok Smaka, zmagovalec svetovne serije in udeleženec tekme zvezd leta 2013, evropski podprvak leto kasneje, štirikrat pa je državno prvenstvo z ekipo končal na stopničkah.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta