V Radljah za Guinnessovo knjigo

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
15.04.2022 07:12
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kegljanje Uroš Stoklas
Borut Planinšič St.

Kegljišče v Bowling centru Bajta v Radljah ob Dravi bo prizorišče nenavadnega dogodka. Uroš Stoklas, večkratni svetovni prvak in nosilec kolajn na največjih kegljaških tekmovanj in vnet kolesar, bo danes ob 16. uri začel kegljaški maraton in ga končal dan pozneje ob 16. uri. "Želim podreti Guinnessov rekord v neprekinjenem kegljanju. Upam, da mi bo ob pomoči prizadevnih kegljaških delavcev radeljskega kluba in mojih dolgoletnih sopotnikov s kegljaških stez po vsem svetu uspelo," pravi Uroš Stoklas, vrhunski kegljač in dolgoletni reprezentant.

Stoklas si je v uvodni seriji 120 lučajev za soigralce na treh preostalih stezah izbral same ase kegljaškega športa, ki mu bodo pomagali k rušenju rekorda. "Ob meni bodo kegljali Srb Vilmoš Zavarko, nekdanji svetovni rekorder s 728 podrtimi keglji in v zadnjem desetletju najboljši kegljač na svetu, Madžar Tamas Kiss, ki je po Zavarku prevzel rekord s 734 podrtimi keglji, in Srb Čongor Baranj, aktualni svetovni rekorder s 738 podrtimi keglji," dodaja Stoklas, ki je s 723 podrtimi keglji slovenski rekorder. Za trojico vrhunskih kegljačev bodo v nadaljevanju maratona družbo Stoklasu na stezah delali še nekateri asi slovenskega kegljanja, tako da se v Radljah obeta pravi praznik tega športa. (zg)

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta