Pred ustanovnim kongresom stranke Aleksandre Pivec: Kakšna politika prihaja in kdo so njeni podporniki?

Ž.V., STA
20.03.2021 07:52
V Mariboru bo danes potekal ustanovni kongres Gibanja Za ljudi, na čelu katerega je nekdanja predsednica DeSUS in kmetijska ministrica Aleksandra Pivec. Po napovedih "prihaja nova politična stranka, ki bo s pogumom, spoštovanjem, solidarnostjo in srčnim povezovanjem ljudi, iz vseh slovenskih dežel, skrbela za enakopraven razvoj celotne Slovenije".
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Ustanovni kongres bo potekal večinoma preko videokonference ter za zaprtimi vrati, izjava za medije v živo pa je napovedana za pozno popoldne. Nekdanja predsednica DeSUS in kmetijska ministrica Aleksandra Pivec, ki je pred meseci zaradi razkola v do takrat koalicijski stranki zapustila njene vrste, tako uresničuje napovedi glede ustanovitve nove stranke.

Podrobnosti še niso znane. Iz omenjenega gibanja so zaenkrat sporočili le to, da prihaja nova in drugačna politika. 

Kdo vse bo med 200 ustanovnimi člani, kolikor jih mora zagotoviti overjene podpise za novo politično stranko, prav tako ni jasno. Pričakovati je, da bo med njimi nekaj tistih, ki so skupaj s Pivčevo zapustili DeSUS, Janez Ujčič ter donedavni podpredsednici upokojenske stranke Anita Manfreda in Jelka Kolmanič. Kot smo pred časom v Večeru poročali, naj bi Pivčeva med drugim pritegnila Korošca Boruta Razgorška, sicer dolgoletnega člana DeSUS, člana sveta stranke in statutarne komisije.

Pivčeva največ podpore uživa na podeželju, naši sogovorniki izpostavljajo južno in severno Primorsko, Štajersko ter tudi Koroško.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta