Spodrsljaja si Mariborčani ne smejo privoščiti

Zmago Gomzi
23.01.2021 06:00
Mariborski odbojkarji bi s tremi točkami na tekmi proti Triglavu še naprej ostali v boju za naslov prvaka
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Filip Uremović ni uspešen le v bloku, ampak tudi v napadu. Foto: Andrej PETELINŠEK
Andrej Petelinsek

Po četrtkovi tekmi odbojkarjev Merkurja Maribor, na kateri so v srednjeevropski ligi Mevza v dvorani Tabor s 3:1 premagali zagrebško Mladost in so še naprej na vrhu lestvice tega tekmovanja, čaka četo trenerja Sebastijana Škorca danes nova preizkušnja. Na tekmi 17. kroga državnega prvenstva se bodo Mariborčani ob 18. uri v dvorani Tabor udarili z ekipo Triglava iz Kranja.

Ekipi sta se v letošnjem prvenstvu pomerili dvakrat. V Kranju je bilo 3:1 za Štajerce, s 3:1 pa so mariborski odbojkarji zmagali tudi doma. Na obeh tekmah sta se v mariborski ekipi z učinkovitostjo izkazala Rok Možič in Ahmed Ikhbayri - prvi je dal skupno 46 točk, drugi celo 49. ​

​Po rezultatih sodeč naj bi bili tudi na današnji tekmi favoriti, saj naj bi nastopili z vsemi najboljšimi. "Tekma proti Mladosti je pokazala, da je naša pripravljenost dobra, kar ni spodbudno le za današnji obračun s Triglavom, ampak tudi za nadaljevanje prvenstva, v katerem imamo visoke cilje. Spodrsljaj bi nas lahko drago stal v boju za vrh lestvice po prvem delu prvenstva, zato si ga ne smemo privoščiti," pravi 25-letni in 192 cm visoki bloker mariborskega kluba Filip Uremović: "Vsako tekmo pričakujemo z optimizmom ter veliko željo po zmagi in dokazovanju. Tako bo tudi pred tekmo s Kranjčani. Gorenjski odbojkarji imajo v svojih vrstah nekaj izkušenih odbojkarjev in v Maribor zagotovo ne prihajajo z belo zastavo. Na lestvici so peti in to mesto želijo obdržati tudi do konca prvega dela prvenstva, zaradi česar bi jim vsaka točka prišla zelo prav."

Zmage mariborskih odbojkarjev proti kranjskim bi se razveselili tudi v hoškem klubu, ki s kranjskim bijejo boj za peto mesto na lestvici. Hočani igrajo danes ob 18. uri v Ljubljani proti vodilni ekipi prvenstva, ACH Volleyju, ki bo zanje bržčas previsoka ovira. Ob 19. uri bo Krka v Novem Mestu igrala proti Panviti Pomgrad. Sobočanom se ponuja priložnost, da proti zadnjeuvrščeni ekipi osvojijo tri toče in se vmešajo v boj za peto ali šesto mesto. Ob 20.30 pa bo v Kamniku tekma med Calcitom in Salonitom Anhovo.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta