Velenje čaka na denar za Pesje

Rozmari Petek
16.10.2024 16:00

Poslovno cono Pesje naj bi uredili do jeseni 2026. Prostora bo za štiri do šest novih podjetij.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na tem delu Velenja bodo uredili novo poslovno cono Pesje. 
Mestna Občina Velenje

Na velenjski občini pripravljajo dokumentacijo za ureditev Poslovne cone Pesje. Letos spomladi so namreč po več kot desetletnih dogovorih s Premogovnikom Velenje in Termoelektrarno Šoštanj uspeli zamenjati nekaj zemljišč, ki so bile v občinski lasti, uporabljali pa sta jih energetski družbi, in obratno. Občina je med drugim pridobila zemljišča, ki jih je želela imeti v Pesjem, da bi lahko zaokrožila lastništvo na prostoru, kjer že leta načrtujejo gradnjo nove poslovne cono. Zanje je doplačala 20 tisoč evrov.  Obstoječa poslovna cona Stara vas je že zasedena, na še neizkoriščenem delu pa morajo najprej prestaviti daljnovod.

"Uredili bomo približno 1,8 hektarja zemljišč, ki bodo na voljo za 4 do 6 podjetij z umirjeno dejavnostjo. Cona bo prednostno namenjena raziskovalnim in inovacijskim dejavnostim na področju novih tehnologij, obnovljivih virov energije, soproizvodnje toplotne energije ter krožnega gospodarstva in obrti. Da bi pridobili sredstva za financiranje, smo se s projektom prijavili na razpis Sklada za pravični prehod," sporočajo z občine. "Izdajo gradbenega dovoljenja pričakujemo do marca 2025. Gradnja potrebne infrastrukture bo zaključena do septembra 2026, s tem pa bodo zagotovljeni pogoji za umestitev podjetij, ki se ukvarjajo z dejavnostmi, ki ne obremenjujejo okolja. Na voljo bodo štiri manjše parcele in dve večji, odvisno od interesa prvih prijaviteljev. Predvidoma v tem mesecu bomo objavili javno dražbo za prodajo zemljišč investitorjem," še napovedujejo.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta