Velenje: Občina prodaja zazidljivi zemljišči

Rozmari Petek Rozmari Petek
28.09.2024 04:10

V Mestni občini Velenje prek javnih dražb prodajajo večji zemljišči za stanovanjsko gradnjo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ena od možnosti pozidave na zemljišču ob Pošti
Mo Velenje

"Prvo zemljišče Pošta - Paka je namenjeno gradnji nove večstanovanjske soseske, kjer se načrtuje gradnja štirih stanovanjskih stolpnic s približno 170 stanovanji. Izklicna cena zemljišča je 1,543 milijona evrov," je razvidno na spletnih straneh Mestne občine Velenje. Gre za dobrih 12 tisoč kvadratnih metrov veliko zemljišče ob Kidričevi cesti, v neposredni bližini je reka Paka. Trenutno je to travnik, na katerem sta igrišče in parkirišče. "Občinski podrobni prostorski načrt (OPPN) za to območje je v fazi priprave. Strokovne podlage in faze izdelave prostorskega akta so objavljene na naši spletni strani. Javna dražba bo v četrtek, 10. oktobra, ob 13. uri na sedežu Mestne občine Velenje v sejni dvorani," še napovedujejo.

Drugo zemljišče Lipa – vzhod je namenjeno gradnji 22 individualnih stanovanjskih hiš in ima izklicno ceno 1,014 milijona evrov. Gre za 26 tisoč kvadratnih metrov veliko zemljišče, ki je v krajevni skupnosti Gorica. "To zemljišče s travnikom in vrtički ima status nezazidanega stavbnega zemljišča. Prodaja se za namen individualne stanovanjske gradnje v skladu z Odlokom o zazidalnem načrtu Lipa – vzhod." Javna dražba za to zemljišče bo 18. oktobra ob 11. uri v sejni dvorani Mestne občine Velenje. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta