Veronika Podgoršek o trenutku, ko pade odločitev: konec je!

Urška Kereži
12.12.2018 05:21

"Je najpomembnejše, da se vsi čim prej pomaknemo naprej. Zato pa morata partnerja vse, kar ju je družilo, razdružiti v obojestransko zadovoljstvo," v novi knjigi Ljubezen po ljubezni zapiše priznana slovenska terapevtka dr. Veronika Podgoršek. Predolgo žalovanje nas namreč drži ujete v času.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Partnerstva praviloma začenjamo z željo, da bi trajala večno. Toda življenje prinese marsikaj in tudi nekoč neločljivo povezano lahko gre na neki točki narazen. Predano razmerje seveda poskušamo rešiti, a če ne gre, lahko sebi in partnerju le z ločitvijo omogočimo neko drugo srečno, izpolnjujočo prihodnost. Kar pa je zmeraj lažje reči kot narediti. Še posebej v tako tradicionalnem okolju, kot je naše. Zato je novi svojevrstni priročnik dr. Veronike Podgoršek Ljubezen po ljubezni balzam za rane vseh, ki so se znašli sredi razhajanja. In to na najrazličnejših stopnjah, od odločitve za ločitev do pravnih postopkov, priprave otrok, ločenega starševstva, začenjanja na novo. V vseh pogledih namreč detabuizira tisto, kar je v številnih življenjih še kako prisotna stvarnost.
Te dni nas že marsikje spominjajo na božične praznike in prihod novega leta. Med delanjem inventur pa neredko žal ugotovimo tudi, da ob partnerju nismo več srečni. Kako prebroditi te težke trenutke?
Praktično nemogoče, dokler je stanje nespremenjeno. Mnogi se, da zamaskirajo občutke žalosti, zato pogosto poslužujejo najrazličnejših obrambnih mehanizmov, kot so zatekanje v šport, delo, prijateljstvo, k hišnim ljubljenčkom, alkoholu, aferam …

Robert Balen
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta