Stilska preobrazba v 5 korakih: Tudi doma lahko za silvestrovo blestite

Bonbon Bonbon
30.12.2020 06:00
Nič hudega, če bomo novo leto pričakali manj pompozno. Še vedno lahko na najdaljšo noč v letu zažarite. Vodnik do popolnega silvestrskega videza in selfija so korak za korakom za vas pripravili vizažistka Ksenija Pehlič Simončič, stilistka Ana Žvorc in modni fotograf Luka Rebol, vsi trije iz Društva MOS, s katerim ustvarjamo naslovnice Bonbona.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Luka Rebol/društvo MOS

Vizažistka Ksenija Pehlič Simončič predlaga za najdaljšo noč make up, s kakršnim je uredila kar naše dekle z decembrske naslovnice Bonbona, Leilo Bojić.

1. korak: Priprava kože na ličenje

"Kožo površinsko očistimo z različnimi kozmetični izdelki glede na tip kože. Po čiščenju vedno uporabimo tonik, tudi glede na tip kože, da povrnemo pH kože. Nanesemo vlažilni serum, vlažilno kremo in primer, bazo. Primer ali baza pomaga zgladiti majhne nepravilnosti in daje obrazu zdrav videz. Koža bo delovala negovano, če jo bomo uredile nekaj dni prej s kozmetično nego. Po temeljitem površinskem čiščenju uporabimo piling glede na tip kože. Nato nanesemo masko, primerno za naša leta in tip kože (vlažilna, regenerativna, protivnetna za nečisto kožo.) Obrvi so okvir našega obraza. V novejšem času njihovo oblikovanje temelji na nekoliko izrazitejših širših linijah. Za konec nanesemo serum in kremo, primerno za naš tip kože (anti-age, vlažilna, regenerativna, hranljiva.) Če nadaljujemo ličenje, nanesemo kremo ali bazo, ki nevtralizira barvo polti. Bazo nanesemo na celoten del obraza, tudi na oči in usta. Na našem modelu sem naredila make up 'manj je več', glede na celotno situacijo. Make up je lahkoten, nisem uporabila konturinga in strobinga."

2. korak: Korektorji delajo čudeže

{api_embed_photo}612914{/api_embed_photo}

"Uporabila sem korektorje, da sem prekrila manjše nepravilnosti, in nato nanesla pravilno barvno podlago. Leila ima zelo svetel ten. Podlago vedno prilagodimo tipu kože. Nanesla sem tekočo podlago gostejše teksture na obraz in delno tudi na vrat. Utrdila sem jo s pudrom v prahu in nanesla rdečilo na lica. Rdečilo poudari obliko ličnic in poživi polt in je v izjemno pomoč pri zaključnem oblikovanju obraza."

3. korak: Bleščice ne smejo manjkati

{api_embed_photo}612915{/api_embed_photo}

"Oči sem poudarila s svetlimi sencami, ki vsebujejo bleščice. Barvno senčilo sem izbrala glede na njeno obliko in barvo oči. Poudarila sem njene krasne obrvi in nanesla na ustnice lip gloss nevtralne barve."

4. in 5. korak: Zažarite kot zvezdni prah

{api_embed_photo}612916{/api_embed_photo}

"Make up je bolj izrazit in poudarjen. Uporabila sem več izdelkov za korekcijo in bolj prekrivno podlago v kremni obliki ter fiksirala s posebnim pudrom v prahu, ki podaljša obstojnost ličil. Obraz sem nežno prekrila s svetlečo zemljo ali terakoto. Ta naravni izdelek je namenjen dodajanju leska na koži. Obraz bo deloval kot zvezdni prah. Oči sem poudarila z eyelinerjem v svetlečem turkiznem odtenku, tik ob trepalnicah pa sem jih obrobila s črnim kajal svinčnikom. Dodala sem umetne trepalnice na traku. Pri nanosu umetnih trepalnic je treba paziti, da se njihova oblika in vrsta ujemata z obliko oči. Spodnje trepalnice sem poudarila z maskaro za občutljive oči. Poudarila sem še lica in obrvi. Ustnice sem tokrat naličila bolj intenzivno, z glamurozno rdečo šminko, in dodala na sredino pikico lip glosa. Na koncu sem make up fiksirala s sprejem za obstojnost."

Luka Rebol/društvo MOS

Luka Rebol: Tako naredite popoln silvestrski selfi

"Ko se slikamo sami, moramo biti pozorni na tri stvari: kako se postavimo pred kamero, kaj je za nami in kje imamo vir svetlobe.

Kdor je vajen selfijev, je verjetno že ugotovil, kateri je njegov boljši profil in iz katerega kota deluje najbolje. Kamera naj bo kakšnih deset centimetrov nad očmi, tako da s pogledom navzgor na široko odpremo oči, obrazne mišice naj bodo sproščene, lahko se smejimo, pomežiknemo ali pačimo, vendar naj bo vse to spontano in naravno, brez šobljenja ustnic.

Zdaj ko smo sebe pravilno postavili, je treba izbrati okolico, ozadje. Pametni telefoni imajo zaradi zasnove leč to lastnost, da je tudi daleč za nami na sliki vse ostro, zato je pomembno, da tisto, kar je za nami, ne odmakne pogleda z nas. Več ko je zadaj detajlov, bolj se bomo zlili z okolico in manj bomo izpostavljeni, vendar nas tudi enobarvno ozadje ne bo prav nič bolj oplemenitilo. Ozadje naj bo skrbno izbrano in naj prispeva k zgodbi na sliki. Zelo lepo deluje, če ima slika eno dominantno barvo in/ali veliko odtenkov te barve. Torej naj velja pravilo, da je ozadje tako pomembno kot mi na sliki. Lahko se poigramo še s svetlobo. Čim manj uporabljajmo bliskavico in čim bolje izkoristimo naravno, ambientalno svetlobo, saj bliskavica naredi barve hladne in požre globino slike. Korak dlje je tudi uporaba umetne svetlobe za osvetlitev nas in ozadja ali uporaba ulične svetilke ali lučk za novoletno jelko. Bodite kreativni, izvirni in naj vas ne bo strah pretiravati."

Ana Žvorc: Proč z razvlečenimi puloverji!

"Že lani in vsa leta poprej smo imele večno težavo, kaj obleči za najdaljšo noč. Letos je še težje. Mnoge spremlja občutek, da zato, ker bomo doma v krogu družine, ni potrebe po urejenosti. Zgrešeno. Kar damo nase, je za nas. Torej?

Letos se uredimo samo zase, dragi bo tako ali tako opazil spremembo. V svojem domu ste zvezda večera in noči. Proč z razvlečenimi puloverji, sprano trenirko, hlačami, oblekami, ki jim ne znamo več pripisati letnice nakupa. V omari poiščite lepo trenirko, lepo bluzo ali majico, morda s kakšno zimsko aplikacijo, debelejše mehke nogavice in domače natikače s puhkom, na katere ste že skoraj pozabili. Tiste, ki želite ustvariti nepozabno noč za v zgodovino vajinega razmerja, brž poiščite najbolj romantično in glamurozno večerno oblekico. Lase si skodrajte ali pa jih spnite v romantično figo. Ne pozabite na nakit in obvezno obujte salonarje z visokimi petami. Tako pričakujte odštevanje. Nadenite si kak kos oblačila ali nakita v rdeči barvi, saj naj bi to prinašalo srečo v prihodnjem letu."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta