Samo za moške: Minutka več pred ogledalom in razlika bo očitna

Urška Kereži
22.11.2019 06:04

Splošno znano je, da ženske porabijo veliko več časa v kopalnici in pred ogledalom kot moški. Jutranja rutina povprečne ženske obsega umivanje zob, ravnanje las, ličenje. Večina moških, ne vsi, pa videzu ne posvetijo velike pozornosti in jutranje urejanje končajo že v treh minutah. A z nekaj preprostimi triki in kakšno minutko pred ogledalom več ste lahko videti veliko bolje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

Če brada ne raste enakomerno, jo raje obrijte

Moški smo prepričani, da je gosta brada znak možatosti, zato jo želi imeti skoraj vsak, četudi mu ta noče rasti. Dejstvo pa je, da boste videti veliko bolje, če si jo obrijete, kot da vam na vsak centimeter iz kože štrli ena kocina.

Oblecite ožje hlače

Udobje je pomembno, a kljub temu je včasih dobro, da oblečete ožje hlače. Ne trdimo, da morate nositi čisto oprijete, skozi katere se vidi premoženje in zaradi katerih komaj hodite, ampak takšne, ki poudarijo zadnjico in se prilagodijo nogam. Prav tako ste videti bolje, kadar nosite temnejše hlače.

Telovadite

Nekdo, ki skrbi za telo, je veliko bolj privlačen kot tisti, ki ne. Za to ni treba preživeti ure in ure v telovadnici in imeti bicepse večje od glave. Dovolj je, da vsake toliko časa, večkrat na teden, če je le mogoče, naredite nekaj za telo. Možnosti je več, od kolesarjenja, teka, pohodov v gore, občasnega treninga v fitnesu do izvajanja vaj za mišice doma ali daljši sprehodi po naravi. Ohranjajte telo aktivno in poskrbite za zdravo prehrano. Saj veste, kaj pravijo - zdrav duh v zdravem telesu.

Shutterstock

Kratki in čisti nohti

Higiena je ključna, zato poskrbite, da vam za nohti ne ostaja umazanija. Prav tako nobena ženska ne želi, da jo po pomoti z nohtom ranite, zato poskrbite, da so lepo postriženi in negovani. Tudi kakšna manikira vsake toliko časa ne škodi.

Vlažite kožo in odstranite odmrle delce

Tudi moška koža potrebuje nego, zato poskrbite, da si vsak dan umijete obraz in nanj nanesete vlažilno kremo. Prav tako je priporočljivo, da si kdaj naredite piling in odstranite odmrle delce kože. Če ga nimate, si ga sposodite pri dekletu, ženi, prijateljici, mami, sestri ali babici, ena ga zagotovo ima.

Zamenjajte klasični dezodorant za parfumskega

Kupite dezodorant, ki dobro diši in ima vonj bolj po parfumu kot po klasičnem dezodorantu. To, da dišite, je namreč zelo pomembno, še posebno pri prvem vtisu. Seveda z njim ne pretiravajte. Nihče ne mara, da soba še pol ure od takrat, ko ste jo zapustili, "diši" po vas.

Shutterstock

Urejena frizura

Urejenost las prav tako veliko pripomore k videzu. Vzemite si kakšno minutko in si zjutraj oblikujte lase tako, kot vam najbolj pristaja. Prav tako poskrbite za redne obiske frizerja, nego in umivanje las. Nič ni bolj neprivlačnega od mastnih štren.

Populite obrvi

Ne zahtevamo, da hodite vsak mesec h kozmetičarki, poskrbite le, da ne boste okoli hodili z grmom nad očmi, ki se počasi združuje v veliko enojno obrv. To res ni privlačno.

Držite se vzravnano

Ravna in ponosna drža sta že od nekdaj povezani s samozavestjo in boljšim vtisom. Poskrbite, da bo hrbtenica v pravilnem položaju, in takoj boste privlačnejši.

Obrijte tudi vrat

Dlake nam rastejo povsod. Ampak res povsod. Ko se brijete oziroma si urejate brado, poskrbite tudi za vratni del in del na zatilju. Tako boste videti resnično urejeni.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta