Otečena in rdečih oči: Neprijetni dnevi za Melani Mekicar, ki z grozo zre v pomladne dni

D.Ži
04.04.2024 10:12

Bivša voditeljica, ki trenutno blesti v seriji Skrito v raju, preživlja naporno, neprijetno obdobje. In še zdaleč ni edina.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tudi Melani bo morala malce potrpeti ... 
Profimedia

Pomlad je v polnem razcvetu, dnevi so vse toplejši in svetlejši, bolj polni cvetja. Lepo za pogledati, a neprijetno za tiste, ki že ob prvih pomladnih dneh začutijo najbolj nadležen stranski učinek tega letnega časa. Da, razprti cvetovi s seboj prinesejo tudi sezono alergij, z nadležno reakcijo na cvetni prah pa se te dni sooča tudi Melani Mekicar, bivša voditeljica oddaje V petek zvečer, trenutno pa igralka v popovi seriji Skrito v raju. "Otečene rdeče oči lahko pomenijo samo eno stvar. Veselo sezono alergij vsem, ki jo praznujete," je zapisala na družbenih omrežjih in tako duhovito pojasnila, zakaj je te dni njen pogled tako čustven.  

Občutljivost na cvetni prah je med ljudmi različna - od kihanja, smrkanja, solzenja, srbenja do pojavljanja izpuščajev, draženja v grlu, težkega dihanja, suhega kašlja, nespečnosti in še kaj bi lahko dodali. Pri nekaterih se lahko razvije celo astma. In simptomi alergije na cvetni prah so za nameček še zelo podobni tistim, ki jih povzročajo virusne okužbe. Razlika je predvsem v tem, da virusni nahodi trajajo krajši čas in jih lahko spremlja povišana telesna temperatura, medtem ko pri senenem nahodu vztrajajo dlje časa, z njimi se vsako leto ob istem času borimo vedno znova.

Pri blažjih alergijskih oblikah za lajšanje neprijetnosti običajno posežemo po antihistaminikih, ki pa imajo tudi neželene učinke. Najmanj prijetna je zaspanost, pri nekaterih tako moteča, da morajo jemanje prekiniti. K sreči obdobje intenzivnega cvetenja, posledično pa tudi kihanja in solzenja, prej ali ali slej mine. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta