Izogibajte se suhim pudrom! 10 nasvetov Mateje Naberšnik za negovano in seksi poletje

Denis Živčec Denis Živčec
29.06.2020 06:00

Mednarodno nagrajena mojstrica filmske maske Mateja Naberšnik je z nami delila dragocene lepotne napotke, da bomo tudi v najbolj sončnem delu leta zdravi in zapeljivi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ukvarja se tudi s priložnostnimi ličenji, tečaji.
Osebni Arhiv
Osebni Arhiv

"Čaka nas zanimivo in rahlo nepredvidljivo poletje. In tako kot ponavljamo že nekaj časa, bo tudi še naprej: poskrbite zase in za svoje zdravje! Mi, ki se s takim ali drugačnim lepotičenjem ukvarjamo že dlje časa, vam to na srce polagamo že od nekdaj. Že moja babica je vedno govorila: 'Imej se rada.' Zato bom svojih deset lepotnih nasvetov odprla z rituali," pravi Mateja Naberšnik, mednarodno cenjena in nagrajena mojstrica filmske maske, ki je nazadnje nagrado prejela na festivalu Roswell v ameriški Georgii. Prosili smo jo za nekaj dragocenih nasvetov, kako iti skozi poletje v čim boljši formi in pri tem z ličili poskrbeti za svež, zapeljiv videz. Mateja, beseda je tvoja ...

Osebni Arhiv

1. Jutranji požirki vode

​Ko se zbudite, spijte skodelico tople vode. Ta izboljša prebavo, lajša bolečine, poživi krvni obtok in vas očisti toksinov.

2. Razgibavanje

Ni treba, da je vadba zelo zahtevna. Najbolje je, če se razgibamo, raztezamo zjutraj. Če si vzamemo 15 minut za dobro jutro, bo naš dan potekal bolj sproščeno.

Profimedia

3. Čiščenje obraza

Korak, ki ga ne sme izpustiti nihče od nas. Tudi moški ne. Obraz moramo pravilno očistiti vsak večer. Pa to ne pomeni ličil. Ja, seveda, ličila odstranimo, a tudi tisti, ki se ne ličite, si morate obraz očistiti vseh nečistoč, ki so se nabrale čez dan. Odstranjevalci nečistoč naj bodo vedno "sensitive". S tem ne boste nikoli zgrešili.

4. Z masažnimi gibi vtrite kremo ali negovalni izdelek

Kremo za obraz ali vse druge negovalne izdelke nanesemo tako, da se zavedamo, kaj delamo, in to tudi začutimo. Vzame nam tri do štiri minute. Pozitivne posledice so vidne že po nekaj dneh, kaj šele po redni masaži. Za to obstajajo različne tehnike, ki vam jih pokažem na tematskih tečajih.

5. Tekoča podlaga z zaščitnim faktorjem

To je nujno potrebno! Uporabljajte tekoči puder z zaščitnim faktorjem, saj smo soncu izpostavljeni povsod, ne samo na plaži. V zadnjem času se pojavlja ogromno težav s pigmentnimi madeži. Sonce povzroča kemijsko reakcijo prav vsak dan in tako moramo redno skrbeti za zaščito.

Eskymaks

6. Matirni lističi

Izogibajte se suhim pudrom, saj nase vežejo vlago in s tem dehidrirajo kožo. Boljša izbira so matirni lističi. V trgovini jih lahko kupite od različnih znamk. Imejte jih v torbici, in ko se začnete "svetiti", jih položite na to mesto. Takoj popijejo odvečno maščobo in matirajo želeno področje.

7. Kremna ali tekoča rdečila

V poletnih mesecih težimo k temu, da je vse lahkotno. Tako naj bo tudi z ličili. Zato je najbolje, da si naličite predel lic s tekočim ali kremnim rdečilom in/ali osvetljevalcem. Rahlo ga vtrite s prsti ali gobico. Videti je odlično in sveže. Barva, ki je letos moderna, je rožnata.

Profimedia

8. Sočne ustnice

​Te so vedno v modi. Ustnice nujno cele pobarvajte s svinčnikom. Svinčnik za ustnice ni samo za obrobo, ampak z njim naredimo podlago za šminko ali bleščilo. Letos je nasploh moderen "wetlook" ali moker videz. Zato sezimo večkrat po glosu. In nikar ne bodite zadržane pri izboru barv. Privoščite si!

9. Vodica za obraz

Biti mora v vsaki torbici, pa če ste naličene ali ne. Če ste, vam vodica nežno utrdi mejkap. Če pa nimate ličil, vas le prijetno osveži in vlaži kožo.

Profimedia

10. Negovani lasje

Ne glede na to, kakšna je vaša pričeska, morate poskrbeti za zaščito in nego las. In enako kot velja za obraz, velja za lase. Soncu ste izpostavljeni vsak dan, ne samo na plaži, zato si izberite primerne obloge ali maske za lase in lase tudi zaščitite, sploh ko jih izpostavljate vodi, soli in soncu. Ne pozabite zase skrbeti vsak dan in uživati v trenutku. Spomini se ustvarjajo prav vsak dan, ne samo na počitnicah.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta