Kraljičini lepotni triki, ki ustavijo staranje

Saša Britovšek Saša Britovšek
23.10.2019 11:06

Zakaj je kraljica Elizabeta II. videti, kot da se ne stara? Komplimenti o njenem brezhibnem videzu so že desetletja stalnica na britanskem dvoru, krivci zanje pa so menda njeni frizerji in maskerji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Angleška kraljica Elizabete II. 
Marko Vanovšek

Če verjamemo, da britanska kraljica Elizabeta II. nikoli ni šla pod nož lepotnega kirurga, bo pa že držalo, da svoj videz zaupa lepotnim ekspertom, ki znajo s kozmetičnimi triki upočasniti njeno staranje. Aprila je dopolnila 93 let, a zdi se, da je že nekaj desetletij videti nespremenjena. A to pomeni, da znajo njeni umetniki ličenja ustaviti čas? Vsekakor se držijo pravil, ki vsaj navidez k temu pripomorejo. 

Zdravi lasje so kot nakit

Dolga desetletja se je kraljica zanašala na svojo naravno barvo las, tudi v zrelih letih se je odločila za sijočo sivo pričesko. S svojim osebnim frizerjem se držita pravila, da so lasje lepotni dodatek številka ena in če so sijoči, tako ohranjajo tudi mladostni videz. Četudi v srebrno sivi barvi. Tudi pri pričeski se odločata za brezčasno in vedno elegantno, zaradi česar je videti skoraj nespremenjena. 

Britanska kraljica je v osemdesetih še imela kostanjevo barvo las. Na fotografiji z nekdanjo predsednico vlade Margareth Thacher.

Svetle šminke

Kraljica je vedno našminkana in rada ima svetle, živahne odtenke na svojih ustnicah. Barve izbirajo zelo previdno, saj se morajo prilegati njeni polti in belini zob. Neprimerna barva bi lahko njeno polt posivila in videti bi bila bolna.

Rožnata lica 

Zaščitni znak Elizabete II. so tudi sijoča lica z nekaj rožnate barve. Mesto, kamor se nanaša rdečilo, pa je izrednega pomena. Biti mora visoko na ličnicah, blizu kotičkov očes, kar odpre pogled, prikrije gube in dvigne ličnice.

Sijoči puder

Polti primerna, sijoča svetla podlaga je obvezna. Tukaj se držijo pravila, da preveč pudra lahko poudari gube, zato je pri nanašanju podlage bolje manj kot več.

Polne obrvi

Tudi kraljičin masker verjame, da so zdrave obrvi okvir obraza in pika na i lepemu videzu. Njene so polne in le nekaj odtenkov temnejše od barve las. Starejše dame namreč rade pozabijo, da jih lahko pretemne obrvi popačijo.

Seveda je pričeska angleške kraljice Elizabete II. prilagojena tudi nošenju krone.  
Boris Vugrinec
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta