Hvala za vaš glas!
Si želite ogledati prireditev Bob leta v živo?
Vstopnice lahko kupite na Eventimu.
Kupite vstopnico
Z glasovanjem sodelujete v žrebanju za prenosnik HP 15 i7 SSD + HDD.
Glasovanje je zaključeno.
Vabljeni na razglasitev Boba leta
v soboto, 1. aprila v SNG Maribor.

Finalisti za bob leta 2022:

Matjaž Gruden
pravnik in diplomat
"Morda nam bo kvalitativni korak k demokraciji uspelo napraviti takrat, ko bomo sposobni razlikovati med tem, kaj je osebnostna motnja in kaj sta politična ideja in program."
Boštjan Narat
glasbenik in filozof
"Naša neumnost je kot Luka Dončić - ne moremo je ustaviti, lahko se samo trudimo omejiti njen vpliv in učinek."
Jana Javornik
sociologinja
"Za majhno državo brez denarja so ključne človeška pamet in roke. To je tudi vse, kar imamo. Kogarkoli lahko naučimo, kako lahko doseže, karkoli želi in kjerkoli to želi. A težava Slovenije je, da ne ve, kaj hoče."
Slavko Vetrih
bivši župan Vitanja
"Politika je čudna stvar, ki prinese veliko dobrih in slabih rešitev. Ima pa še eno lastnost - zelo težko je popravljati njene napake."
Spomenka Hribar
filozofinja in sociologinja
"Ne gre za partizane, za domobrance, gre za to, kako sobivamo danes, mi, tukajšnji."
Ahmad Shamieh
sirski begunec v Sloveniji
"Ko je zakon napisan meni v prid, začne proti meni delovati politika. Ko je zakon proti meni, pa mi rečejo, da tako pač piše v zakonu."
Simona Hamer
dramatičarka
"Ljudje o svojih problemih več ne govorimo, ampak govorimo zato, da jih zakrijemo. Blebetanje namesto izpovedovanja. Distanca namesto povezanosti. Filter namesto reala. Početi namesto biti."
Rok Kronaveter
nogometaš
"Ko sem odraščal, je večina otrok tekala na ulici, komaj smo čakali, da bomo igrali s starejšimi. Zdaj otroci odraščajo v drugih okoliščinah, zbližali so jih družbena omrežja in mobilne naprave, a jih tudi oddaljili."
Andrej Blatnik
urednik in pisatelj
"Svet nas sili v vse večjo individualizacijo, diktira, kako mora vsak poskrbeti zase, in potem skupnostne zgodbe, kakršni sta vzdržna prihodnost in kultura, izginjajo oziroma se jih prepušča sanjavim umetnikom in okoljskim aktivistom."
Dan Podjed
antropolog
"Imamo cel kup gurujev sreče, ki nas prepričujejo, da nismo dovolj srečni in da se moramo potruditi, da bomo bolj. A mislim, da bomo najbolj srečni takrat, ko se bomo nehali truditi biti srečni in ko bomo namenili pozornost drugemu."
Zavarovalnica Sava.
NKBM.
Vzajemna.
Moga
Avto koletnik.
Novogradnje Maribor.
Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?