Bob dneva
"Večina družbe na prostovoljstvo zagotovo gleda pozitivno, spodbuja to delo in ga spoštuje, vendar je na drugi strani materializem, ki je prevladujoč, močnejši, požrešnejši."

Vesna Burjak, naj prostovoljka v javni upravi
08.06.2023
"V zahodnih okoljih se umetniška scena zaradi različnih vzgibov običajno seli v devastirana območja, pri nas pa ni tako. Vsi se gnetejo v središču."

Peter Tomaž Dobrila, intermedijski umetnik in vodja Kible
07.06.2023
"Igranje z ognjem v nekem trenutku dobi svojo dinamiko, ki je na koncu ne more ustaviti niti tisti, ki je prvi prižgal baklo."

Matjaž Gruden, pravnik in diplomat
06.06.2023
"Pri uporabi socialnih omrežij bi bila smiselna regulativa. Ne moremo od staršev pričakovati, da bodo vedno vse zmogli in znali čisto sami. Kot pri cigaretah - bolje, da se mladim sploh ne prodajajo."

Nina Šenica, pedopsihiatrinja
05.06.2023
"Ko militantna milica slovenskih upokojencev kriči pred nacionalno TV-hišo, se zahvaljujem bogu in naključju, da nimam TV-signala."

Marko Radmilovič, publicist
03.06.2023
"Očitno je predsednik vlade hotel preveč. Potrebnih reform je vsaj za dve vladi in pol, in to ob močni strokovni in medijski podpori. Obojega v tem času še nima."

Viktor Žakelj, upokojenec
02.06.2023
"Liberalci običajno ustvarjajo vtis, da delajo, v resnici pa skoraj nikoli ne posežejo po ukrepih, ki bi ustavili moč trga."

Marko Hočevar, politolog in politični analitik
01.06.2023
"Nekdo pričakuje, da bo šolstvo po šprintersko teklo maraton, pri tem pa ga ves čas stiska za vrat. Ne more dihati, hkrati pa pričakuje vrhunske rezultate."

Gregor Pečan, ravnatelj:
31.05.2023
"Kako lahko Šos govori v imenu študentov, da smo proti menzam. Tako bi se vzpostavil stabilen sistem. Predvsem pa se denar, namenjen subvencijam, ne bi izgubljal v profitih ponudnikov hitre prehrane ali šel v žepe Šosovih funkcionarjev."

Urška Janžič, študentka
30.05.2023
"Na naših koncertih se ustvari neka povezanost, energija, da ljudje dejansko po dveh urah našega koncerta gredo domov zadovoljni, srečni in manj 'žleht'. To je v teh časih zelo zelo pomembno."

Tone Kregar, glasbenik Mi2
29.05.2023
"Problem je, da je človeštvo v zadnjem stoletju razvilo uničevalne biokemične in sofisticirane, tudi informacijske tehnologije, vendar istočasno z njimi ni razvilo in nadgradilo ustreznih moralnih varovalk."

Ddr. Rudi Rizman, sociolog in politolog
27.05.2023
"Tisti, ki vladajo družbi in jo izkoriščajo, rabijo nepismene državljane. Državljane, ki se igrajo s strojčki. S strojčki, ki jim na specifičen način organizirajo možgane."

Vesna V. Godina, socialna antropolognja
26.05.2023

KD Group pri prodaji ne bo sodelovala, negotova pa je tudi ponovna podpora zadrug. Med njimi sta se vzpostavila dva tabora.


Timotej Milanov
26.05.2023
"Sodnik ustavnega sodišča mora sprejeti tudi to, da bo lahko preglasovan."

Dr. Samo Bardutzky, predstojnik katedre za ustavno pravo na Pravni fakulteti v Ljubljani
25.05.2023
"Maribor je krasno mesto, kjer lahko živiš. Se mi pa zdi, da smo blazni nergači. Mnogokrat prebiram spletne zapise in ugotavljam, da nas moti vse. Pa naj gre za barvo lesa na novi brvi ali lokacijo gnezda za labode na Dravi."

Simon Šparavec, športni novinar
24.05.2023
"Če ne zmoremo in nočemo obsoditi tako očitnega antisemitizma s strani nekoga, ki smo mu še nedavno zaupali najvišje sodne funkcije v Sloveniji in v Evropi, postanemo soodgovorni tako za sovraštvo kot za njegove morebitne posledice."

Matjaž Gruden, pravnik in diplomat
23.05.2023
"Vsi si želimo žlahtnega sočutja, podpore, da se v tem svetu ne počutimo same, osamljene."

Manja Miklavc, doktorica literarnih ved, Koroška osrednja knjižnica:
22.05.2023
"Če se bodo na trgu res znašla gola strojno prevedena besedila, se bo to videlo in bomo morali reagirati bralci in se temu upreti, prav tako kot se potrošniki uprejo, če jim nekdo ponudi polizdelek za ceno končnega izdelka."

Dr. Nike Kocijančič Pokorn, prevodoslovka
20.05.2023