Bob dneva
"Pot iz te godlje ne bo enostavna, a jo bomo morali poiskati, če ne želimo živeti v enih od tistih prihodnosti, ki so že bile, pa je verjetno nikakor ne bi želeli ponovno doživeti. Ker je morda ne bomo preživeli."

Matjaž Gruden
31.01.2023
"Napredek in razvoj nikoli nista stvar enega človeka - imeti moraš sodelavce in njihovo podporo, nanje se moraš zanesti in delati skupaj."

Dragica Turjak, direktorica Mariborske knjižnice
30.01.2023
"Po principu 'vedno smo tako delali' in z branjenjem lastnih pozicij izključno na podlagi kriterija nakopičenih delovnih let ne pridemo nikamor. Lahko samo stagniramo."

Denis Mancevič, politolog in svetovalec
28.01.2023
"Dejstvo je, da sta ideologija in politika še kako pomembna elementa našega skupnega življenja, seveda pa ju zato ne moremo in ne smemo vpletati v prav vse situacije, s katerimi smo soočeni." 

Boštjan Narat, glasbenik
27.01.2023
"Časnik Večer je sinonim za verodostojno novinarstvo, ki raziskuje, dela poglobljeno, preverja informacije, za njimi tudi stoji in zanje tudi odgovarja, za razliko od številnih na spletu, ki za vsebine ne odgovarjajo."

Saša Krajnc, TV-voditelj
26.01.2023
"Če mi je nekdo dal ta talent - nekateri pravijo, da je prišel od boga, drugi, da od hudiča - bom v skladu s tem postopal skozi življenje. Sem slikar! Človek mora znati prepoznati, v čem je dober in v čem ne."

Nikolaj Beer, akademski slikar
25.01.2023
"Zdaj so slovenski filmi najbolj uspešni v animiranem žanru. Domet igranih filmov je večji, najbolj relevantne nagrade pa dobivajo animirani filmi."

Timon Leder, ustvarjalec animiranih filmov
24.01.2023
"Nikoli ne bom razumel, kako je mogoče, da ljudje dokazujejo svojo uspešnost s tem, da poudarjajo tuj neuspeh."

Dario Varga, igralec
23.01.2023
"Nagrada je en hecen institut. Vedno se sprašujem, za koga je bolj pomembna. Za tistega, ki jo da, ali za tistega, ki jo dobi?"

Ema Kugler, filmska režiserka
21.01.2023
"Mi zdravstvo prepuščamo le zdravnikom, čeprav je to organizacijsko-ekonomski problem, ne medicinski. To je škodljivo."

Maks Tajnikar, profesor zdravstvene ekonomike
20.01.2023
"Antijanšizem je uspešen politični program za zmago na volitvah. Je pa premalo za uspešno vladanje. Za uspešno vladanje je treba znati razumeti in reševati probleme."

Dr. Vesna V. Godina, socialna antropologinja
19.01.2023
"Za otroke je ključen čas, ki mu ga bomo namenili, in ne denar. Na ta način bomo prebudili čustveno otopelega otroka, da bo znal poiskati zadovoljstvo še kje drugje kot pa recimo v računalniških igricah."

Dr. Ljubica Marjanovič Umek razvojna psihologinja
18.01.2023
"Ljubezensko življenje sodi v najbolj zaščiten del zasebnega, v intimo, vendar ni nedotakljivo."

Melita Poler Kovačič, doktorica komunikoloških znanosti
17.01.2023
"Zdravnikov ni. Če ne ukrepamo zdaj, se bo sistem samoukinil čez deset let. Zato je bolje, da vsaj nekaj naredimo."

Dr. Gregor Prosen, vodja mariborske urgence
14.01.2023
"Življenje je precej dolgočasno in predvidljivo, razen takrat, ko preseneti. Presenetiti pa zna na nebroj načinov."

Boštjan Narat, glasbenik in filozof
13.01.2023
"Za vsako državo je enako pomembna kot - vsaj v glavnem - samooskrba na področju prehrane in energije tudi samooskrba, vsaj v ključnih delih, tudi na področju kadrov."

Marko Slavič, direktor Doma Danice Vogrinec
12.01.2023
"Vse, kar je stabilnega pri človeku in njegovem življenju, je, da se aktivno poskuša uravnotežiti na način, da sproti rešuje probleme, ne pa da problemov nima."

Dr. Peter Praper, klinični psiholog
10.01.2023
"Empirično je dokazano, da se mora družba razviti in se izobraziti, da razume okoljske teme. Dokler je človek lačen ali nima osnovnih virov za preživetje, ne bo razmišljal o tem, kako bo varoval Zemljo."

Dr. Žiga Zaplotnik, meteorolog:
09.01.2023
Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?