(FOTO) Mitja Dragšič iz Kranjske Gore: "Mreže izkopavamo iz snega. Čaka nas še veliko dela. Vse poteka, kot mora"

Miha Dajčman Miha Dajčman
06.01.2022 10:05

Po jutranjem ogledu proge v Podkorenu smo govorili z vodjo tekmovanja za Zlato lisico Mitjo Dragšičem. Iz Kranjske Gore prihajajo pozitivne vesti, z organizatorji končno sodeluje tudi vreme.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Zaradi deža in snega je padla ograja ob progi v Kranjski Gori, organizatorji jo morajo postaviti na novo, a vse poteka, kot mora, pravi Mitja Dragšič.

Robert Balen

Organizatorji Zlate lisice so dočakali temperature pod lediščem in dva dni pred veleslalomom v Kranjski Gori se nadejajo odličnih razmer na tekmi. V nočeh do nedelje se bodo temperature v Podkorenu spustile pod -10 stopinj Celzija, tudi čez dan do nedelje temperatura zraka ne bo presegla ledišča. So pa zaradi obilnega sneženja na severuzahodu Slovenije minulo noč pripravljavci proge bedeli, zaradi snega bodo imeli nekaj več dela tudi delavci na prizorišču.

Snega v Kranjski Gori je dovolj.

Robert Balen

Z dvema teptalnikoma so organizatorji ponoči odstranjevali odvečne količine snega na progi in utrjevali vitranško strmino. Nekaj po deveti uri je bil vodja tekmovanja Mitja Dragšič še na ogledu proge, ob 10. uri pa je z nami delil sveže informacije iz Kranjske Gore: "Celo noč smo delali na progi. Sinoči je deževalo, nato pa se je ohladilo in ponekod padlo celo več kot pol metra novega snega. Z dvema strojema smo odrivali odvečni sneg, moker sneg pa smo stisnili. Rezultat je super, na progi so odlični pogoji, hkrati so napovedane primerne temperature ter jasna noč. Vse kaže na dobro kuliso in kvalitetno tekmo." Ob ratrakistih Iztoku in Damjanu so bili v strojih še Dragšič, Milan Šmon ter vodja tekmovanja Pokala Vitranc Aleš Vidic. Tudi letos mariborski ekipi v Kranjski Gori, kamor se je Zlata lisica selila tretjič zapored in šestič od leta 2012, pomagajo domačini.

Zaradi obilice snega so ponoči organizatorji ostali brez ograje ob progi. "Najprej je deževalo, ob nizkih temperaturah so ograje zaledenele, zaradi velike teže in kasneje še snega so ograje padle. Sedaj mreže izkopavamo in vse sestavljamo nazaj. Čaka nas še kar veliko dela. Ampak vse poteka, kot mora," je umirjen Dragšič, ki zadnje dni spi manj, minulo noč sploh ni zatisnil očesa. "Bom spal, ko bo Zlata lisica mimo," je kljub vsemu dobre volje vodja tekmovanja.

Robert Balen
Robert Balen
Robert Balen

Priprave ciljnega izteka so v zaključni fazi, cilj dobiva končno podobo, odmaknjen je tudi odvečni sneg. Delavci, ki pripravljajo prizorišče svetovnega pokala, nimajo težav, zagotavlja Dragšič. V Podkorenu vse za tekmi Zlate lisice pripravlja okoli 150 ljudi. Ob delavcih na progi ter organizatorjih so tam že tudi predstavniki sponzorjev, Mednarodne smučarske zveze (Fis) ter svetovnega pokala, na prizorišču so tudi že tehnične ekipe televizije.

Robert Balen
Robert Balen
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.