(VIDEO) Bi si naparfumirali ovitek svojega mobilnika?

Gregor Grosman Gregor Grosman
10.09.2019 14:18

Slovenci na IFI predstavili dišave za ekološke ovitke za mobilne telefone.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Žiga Lunder v Berlinu.
Gregor Grosman

Že nekaj let skupina inovatorjev iz Slovenije izdeluje ovitke za mobilne telefone iz naravnih materialov, letos pa so se na sejmu zabavne elektronike in gospodinjskih aparatov IFA v Berlinu predstavili z novostjo: dišavami za ovitke. Govorili smo z Žigo Lunderjem, ki v Ljubljani izdeluje ovitke MMORE iz alpskega sena, konoplje, cvetov vrtnice, kave in jasmina. Takšne so tudi dišave.
{embed_youtube}https://youtu.be/c-50piDhTR4{/embed_youtube}
Čeprav stisnjeni material premažejo s posebno smolo, da ohrani videz in vonj, se ta zaradi naravnih materialov s časom izgubi. Zato so sedaj naredili kolekcijo dišav, ki jih lahko uporabnik premaže prek ovitka in mu tako povrne vonj. Tudi plastični okvir ovitka, ki prihaja iz Kitajske, je izdelan iz biološko razgradljivih materialov, se pohvali Lunder, ki z ekipo ovitke pošilja po vsem svetu. Že pred dnevi nam je pokazal ovitek za novi iPhone, ki ga družba Apple predstavlja šele danes zvečer, sicer pa pokrivajo veliko različnih modelov številnih proizvajalcev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta