Razvoj komponent in programske opreme nista enostavni opravili

Gregor Grosman Gregor Grosman
10.09.2019 12:02

O razvoju in vlaganjih v raziskave novih mobilnih naprav smo se pogovarjali z Yanminom Wangom, predsednikom CEE in nordijske regije v Huawei Consumer Business Group.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
predsednik CEE in nordijske regije v Huawei Consumer Business Group Yanmin Wang.
Gregor Grosman

V Sloveniji imamo zelo visoko prepoznavnost blagovne znamke, je pričel pogovor predsednik CEE in nordijske regije v Huawei Consumer Business Group (CBG) Yanmin Wang. Na sejmu zabavne elektronike in gospodinjskih aparatov IFA v Berlinu smo se imeli priložnost pogovoriti z njim in ga vprašati, kam gre razvoj mobilnikov, kaj so najboljši prodajni argumenti in koliko finančnih sredstev kitajski proizvajalec namenja za raziskave in razvoj na področju poslovne skupine za potrošnike.
Kam se Slovenija uvršča v primerjavi z ostalimi državami na Balkanu?
"V Srbiji je naša blagovna znamka dobro zapisana, na Hrvaškem pa prepoznavnost Huawei zelo hitro narašča. Med 40 in 45 odstotkov ljudi bi kupilo mobilnik družbe Huawei, pri čemer sta Slovenija in Hrvaška državi, v katerih je naša blagovna znamka najbolje zastopana v regiji. Mislim, da je v Sloveniji odstotek prepoznavnosti blagovne znamke celo preko 50 odstotkov."
Kaj si v regiji, ki jo pokrivate, obetate od prodaje prepogljivega mobilnika Mate X, ko se bo ta pričela? 
"Pričakujem, da bo tudi na našem tržišču prepogljivi Mate X na voljo že zelo kmalu. Kar trenutno vem je, da moramo opraviti še veliko testiranj, predvsem vzdržljivostnih, ki ji mora mobilnik prestati. Prepogljive naprave ne bodo imele lahkega dela. Zaupam našemu oddelku za raziskave in razvoj in razumem, da potrebujejo več časa. Osebno sem prepričan, da bodo prepogljivi telefoni že v prihodnjih nekaj letih prešli v splošno uporabo, saj uporabnikom prinašajo zelo dobro oblikovno zasnovo. Uživali bodo lahko v prednostih velikega zaslona, ki ga bodo lahko držali z eno roko." 

Kamera je eden izmed pomembnejših dejavnikov za nakup, nikakor pa ne edini.
Gregor Grosman
Nekdo v podjetju gotovo že razmišlja o 6G, pravi Wang.
Gregor Grosman
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta