(O KNJIGI) Margaret Atwood: Testamenti

Zvezdana Bercko Zvezdana Bercko
04.01.2020 05:01

Margaret Atwood (rojena 1939.), uveljavljena kanadska pisateljica, pesnica in esejistka, je napisala vrsto romanov, med drugim Preročišče, Na površje, Slepi morilec, Zadnji človek in seveda Deklino zgodbo iz leta 1985. Testamenti, za katere je pisateljica lani dobila prestižno bookerjevo nagrado, so nadaljevanje te zgodbe.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Margaret Atwood
Reuters

Eno najtežje pričakovanih knjig lanskega leta smo dva meseca po izidu originala dobili tudi v slovenščini. Testamenti kanadske pisateljice Margaret Atwood, ki so jih pred izdajo skrbno skrivali, pa je kljub temu nekaj izvodov “pobegnilo” v javnost, so nadaljevanje odmevne Dekline zgodbe. To delo, postavljeno v izmišljeno državo Gilead, teokratsko diktaturo, ki korenini v puritanstvu 17. stoletja, v njej so ženske zasužnjene in nimajo skoraj nobene pravice, so le stroji za rojevanje, je Margaret Atwood napisala že leta 1985, svetovno slavo pa je doživelo s televizijsko serijo. Po knjigi so sicer posneli samo prvo sezono, drugo in tretjo pa po izvirnem scenariju s pisateljičinim sodelovanjem. A konec je ostal še vedno odprt.

​Založba: Mladinska knjiga. Prevod: Uroš Kalčič. Leto izida: 2019. Število strani: 488. Vezava: trda. Cena: 29,99 EUR.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta