Kako pa kaj naša druga slavna ločenca, Angelina in Brad?

Denis Živčec Denis Živčec
11.06.2022 05:00

Tako zelo smo se ukvarjali z umazanim sodnim cirkusom Johnnyja Deppa in Amber Heard, da smo skoraj povsem pozabili na drugi hollywoodski sodni spor, ki je medtem nekako šel iz mode.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Angelina in Brad imata šest otrok. Medtem ko so Maddox, Pax in Zahara posvojeni, so Shiloh in dvojčka Vivienne in Knox njuni biološki otroci.
Profimedia

A zadeve se spet pogrevajo, pozornost pa preusmerja na "dobro staro" zvezdniško ločitev, ki je naslovnice polnila pred fekalno vojno Depp-Heard.

Igralec Brad Pitt svojo bivšo ženo Angelino Jolie obtožuje, da mu je hotela namerno poslovno škodovati. Trdi, da je svoj delež v njunem vinarskem podjetju prodala konkurenčnemu vlagatelju in tako "na skrivaj, zavestno in namenoma kršila njegove pogodbene pravice". Daily Mail piše, da naj bi se Pitt s pravnimi dokumenti že obrnil na višje sodišče losangeleškega okrožja. Njun dolgoletni pravni spor glede posestva Chateau Miraval, ki stoji v jugovzhodni Franciji, kupila pa sta ga tik pred poroko leta 2008, tako prehaja na novo raven. Sodni postopek je stekel leta 2014 in vrhunec dosegel leta 2019, ko je Jolie dobila dovoljenje za prodajo svojega deleža. Leta 2021 je tako še pred sklenitvijo njune finančne poravnave zaslužila 164 milijonov dolarjev. Pitt je nato sprožil sodni postopek, s katerim je poskušal obdržati večinski delež v podjetju, ki ima posestvo v lasti.

Pitt pravi, da Jolie prodaja svoj delež vinskemu podjetju Tenute del Mondo, ki je posredno v lasti in pod nadzorom Yurija Sheflerja, ruskega milijarderja, ki nadzoruje skupino Stoli Group. Ta naj bi bila nagnjena k prevzemu nadzora nad Miravalom. Kot je razvidno iz Pittovih dokumentov, naj bi Angelina prodajo izpeljala na skrivaj, vse skupaj načrtno prikrila nekdanjemu partnerju in tako zavestno kršila njegove pogodbene pravice.

V zadnjih letih je bilo veliko ugibanj, zakaj se je par razšel, marca lani pa je igralka v intervjuju za ameriški Vogue končno položila karte na mizo. Trdi, da je to naredila za svoje otroke. "Ločila sem se za dobrobit svoje družine. To je bila prava odločitev," je dejala danes 47-letna Angelina, ki ima iz zveze s Pittom šest otrok, od tega tri biološke. "Še vedno se osredotočam na to, da si bodo opomogli. Nekateri so mojo tišino izkoristili in otroci vidijo laži v medijih, jaz pa jih ves čas opominjam, da sami poznajo resnico in naj ne pozabijo, kdo so. To je šest zelo pogumnih in močnih mladih ljudi," je dejala.

O Pittu zadnje čase slišimo bolj poredko. Tu in tam se v njegovem življenju pojavi kakšna nova lepotica, a ne ostane dolgo.
Profimedia

Pitt naj bi bil do grla sit slavnih žensk

Medtem ko so Maddox, Pax in Zahara posvojeni, so Shiloh in dvojčka Vivienne in Knox njuni biološki otroci. "Pomembno je, da se o vsem odkrito pogovarjamo. Posvojitev in sirotišnice so v našem domu pozitivna stvar. S posvojenimi otroki ne morem govoriti o nosečnosti, jim pa pripovedujem, kako sem jih našla in kako je bilo, ko sem jih prvič pogledala v oči," pravi ena najbolj oboževanih igralk na svetu. Zdi se ji pomembno, da otroci ohranijo stik z državo, v kateri so bili rojeni. "Imajo korenine, ki jih vi nimate. Učite se od njih. Oni ne pridejo v vaš svet, vi pridete v njihovega." Počuti se zelo hvaležno za priložnost, da je lahko njihova mama. "Vsak dan sem hvaležna," je dejala.

Pred tožbo glede vinskega posla smo v ameriških medijih brali, da naj bi se odnos med ločencema sčasoma nekoliko izboljšal, predvsem kar se deljenega skrbništva tiče. Potem ko naj bi vsaj približno ukrotil svoje težave s popivanjem, naj bi se Brad Pitt izkazal kot skrben oče.

To je bila za igralko sicer tretja ločitev, o njenem ljubezenskem življenju je danes znanega bolj malo, kot kaže, ostaja samska. Spomini na njuno poroko 23. avgusta 2014 na romantičnem obredu v Franciji, ki so mu prisostvovali le družina in prijatelji, so medtem že zelo zbledeli. Takrat se je zdelo, da bosta skupaj za vedno. A razlike so postale nepremostljive.

Ob materinstvu ostaja njena velika strast humanitarno delo. Tako se je ob začetku vojne v vlogi posebne ambasadorke ZN za begunce odpravila v Ukrajino in tam obiskala mesto Lvov na zahodu države, ki je takrat veljalo za relativno varno. Obiskala je otroke v bolnišnici. Kasneje je, oblečena v široka oblačila, zavila v neko kavarno in tam delila avtograme presenečenim obiskovalcem ter jim tako vsaj malo polepšala dni groze. Med njenim obiskom so se oglasile tudi sirene pred letalskim napadom. Na medmrežju je zaokrožil posnetek, kako Angelina s spremstvom in v družbi domačinov po stopnicah hiti na varno proti nekaj sto metrov oddaljenemu zaklonišču. Njena spremljevalka je med tekom v nekem trenutku prosila snemalca, naj preneha snemati. Na koncu posnetka je zvezdnica uspešnice Tomb Raider vendarle z nasmehom pomahala proti eni od kamer in zatrdila, da je vse v redu.

O Pittu zadnje čase slišimo bolj poredko. Tu in tam se v njegovem življenju pojavi kakšna nova lepotica, a ne ostane dolgo. O tem, kako vroča roba je igralec bil na vrhuncu kariere, je gledalce februarja spomnil njegov igralski kolega, ki se je v medijih spominjal, kako noro lep moški je to bil. Še vedno je čeden, a v takšni formi kot na vrhuncu kariere seveda ni več.

Pisalo se je leto 2004, ko je Pitt snemal visokoproračunsko uspešnico Troja. Vloga srboritega Agamemnona je pripadla škotskemu igralcu Brianu Coxu, vloga Ahila pa Pittu. Danes 76-letni Cox je pred časom za Vanity Fair priznal, da ga je Pittov videz osupnil. "Sem heteroseksualec, a me je vseeno prešinila misel: 'Uau! Moj bog, ta moški je osupljiv.'"

Dodal je še, da mu je, ko je Pitt v opravi prikorakal na prizorišče, čeljust padla do tal. "Kakšne možnosti sploh imaš, če si v istem prizoru kot ta čudoviti, čudoviti moški?" se je vprašal Cox. Ljubezenskih vzponov in padcev naj bi bil Pitt že precej sit. Dobro obveščen vir je za Page Six v začetku leta dejal, da Pitt ni zainteresiran, da bi se spustil v resno zvezo s še eno zvezdnico. "Ne predstavljam si, da bi Brad spet hodil z nekom super slavnim. Vsekakor ga vidim, da bo šel na zmenek s kakšno, ki ni tako zelo medijsko izpostavljena," je dejal vir. Seznam deklet, s katerimi se je Brad Pitt v preteklosti ljubezensko zapletel, vključuje kar nekaj zvezdniških imen, med njimi so Gwyneth Paltrow, Juliette Lewis, Jennifer Aniston, s katero sta bila poročena med letoma 2000 in 2005, nazadnje pa je v zakon skočil z Angelino Jolie.

Njuna hči noče več biti fantek

Shiloh Jolie-Pitt
Profimedia

Ime Angeline Jolie te dni spet slišimo v povezavi z razvpitim spolnim škandalom. Filmski mogotec Harvey Weinstein, ki je bil v ZDA obsojen na 23 let zapora, bo spolnega nadlegovanja obtožen tudi v Veliki Britaniji. Britanski tožilci so namreč pooblastili londonsko policijo, da lahko vloži obtožnico v zvezi s kaznivimi dejanji iz leta 1996. Obtožbe o Weinsteinovem spolnem nadlegovanju so sicer eksplodirale že leta 2017. Skupno ga je nadlegovanja ali spolnega napada obtožilo skoraj 90 žensk, vključno z igralkami Angelino Jolie, Gwyneth Paltrow in Salmo Hayek, medtem ko Weinstein trdi, da so se vsi njegovi spolni odnosi zgodili s privoljenjem. Dogajanje je dalo zagon gibanju #MeToo, ki opozarja na spolne zlorabe in spolno nadlegovanje.

Ni ostalo neopaženo, da svojevrstno preobrazbo doživlja tudi Shiloh, 15-letna hčerka Angeline in Brada, ki je očitno za seboj pustila fantovski stil, ki ga je imela več let. Zadnje čase jo vse pogosteje vidimo v oblekah in drugih tipično ženskih oblačilih, odločila se je tudi za daljše lase. Slednje je dolga leta imela postrižene na kratko, tokrat si jih je pobarvala celo na rdeče. Novo podobo je predstavila ob kavi s prijatelji v Kaliforniji, kjer so jo opazili paparaci, ki jo spremljajo že od rojstva, s fotografij pa je razvidno, da je z leti vse bolj podobna svoji slavni in lepi mami. Vrsto let se je bolje počutila s fantovskim slogom, tudi želela si je biti moški, kar je Angelina potrdila leta 2010 za revijo Variety, razkrila pa je tudi, da njena hči že od tretjega leta starosti premišljuje o svojem spolu. "Postrižemo jo, kupujemo ji oblačila za fante in počuti se kot eden od bratov," je takrat povedala mama Angelina. Shiloh je pri 14 letih postala najstniška LGBTQ-ikona in pisalo se je, da jemlje hormone za spremembo spola, česar ni nikoli potrdila. Shiloh je bila leta 2006 najbolj pričakovan otrok v Hollywoodu, saj je bila prvi biološki otrok nekdanjega zvezdniškega para, ki si je nekoč prislužil vzdevek Brangelina.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta