Vsi smo lahko lepi

Aljoša Stojič Aljoša Stojič
11.08.2019 03:35

Nova knjižica izpod peresa Aneja Sama, še ena nežna iskrica v Jasini zbirki Onežimo svet.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Brigita Langerholc: "Merilu uspešnosti je vse podrejeno, tudi naša telesa."
Reuters

Kraljica se je, tako kot vsako jutro, občudujoče zazrla v zrcalo: "Zrcalce, zrcalce na steni, povej, katera najlepša v deželi je tej."
A, glej ga šmenta, zrcalo ji tokrat ni "pravilno" odgovorilo "Ti, kraljica naša, najlepša v deželi si tej", ampak jo je razkačilo z resnico: "Ti, kraljica naša, zelo lepa si, a Sneguljčica je še lepša kakor ti."
Kraljico bi skorajda razpočilo od ljubosumja, nevoščljivost in napuh sta ji razjedala srce, zato je lovcu naročila, naj Sneguljčico ubije. Da bo krivica, ki se ji godi, popravljena ... Ampak ali bi pokojna Sneguljčica res potolažila kraljico in predrugačila resnico? Ne, Sneguljčica je lepša od mačehe, naj bo živa ali mrtva. Marsikaj smo v brezobzirnem svetu povzpetništva in karierizma pripravljeni narediti, da bi nas drugi imeli za lepe in uspešne. Saj sploh ni važno, ali v resnici nismo lepi, obstajajo načini (tehnologija in kemija), s katerimi lahko prekrijejo grdoto. Ampak človek, ki je v interakciji z drugimi grd ali dela grdo, nikoli v resnici ne bo postal lep.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta