TV-posel Meghan in Harryja: Radosti elitnega gospodinjstva in športa za izbrane

Saša Britovšek Saša Britovšek
12.05.2024 03:00

Milijonski televizijski posel Meghan in Harryja je v polnem zagonu. Njej užitki življenja gospodinje, njemu prestižni šport.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Podjetna televizijska producenta Harry in Meghan
Epa

Vojvoda in vojvodinja Susseška se resno spuščata v televizijski posel kljub nedavnim špekulacijam, da je par zaključil sodelovanje z Netflixom. Kmalu po odstopu s kraljevih dolžnosti pred štirimi leti sta namreč s pretočnim gigantom podpisala pogodbo, menda vredno več kot 100 milijonov funtov. Od takrat so bili izdani trije dokumentarni filmi, zdaj pa Meghan in Harry načrtujeta še dve resničnostni oddaji.

Gospodinja, ki to ni

Kot prvo napovedujejo serijo o "radostih prijateljstva", za katero naj bi bila v celoti odgovorna Meghan. Oddaja bo slavila kuhanje, vrtnarjenje, zabavo in prijateljstvo, sporočajo iz Netflixa. Produkcija je v zgodnji fazi, zato natančnejše informacije o nastajanju, imenu serije in datumu izida še niso znane.

Par, ki zdaj živi v Montecitu v Kaliforniji, se ukvarja še z drugimi projekti, vključno z Meghanino novo blagovno znamko American Riviera Orchard. Še letos bo začela prodajati najrazličnejše izdelke, od sadnih namazov, nakita, posod in kuharskih knjig. Prvo predstavitev je bilo mogoče zaslediti na instagramu pod imenom blagovne znamke, kjer je video posnetek prikazoval 42-letnico, kako nabira rože, kuha in pozira v plesni obleki, v ozadju pa se je vrtela pesem I Wish You Love avtorice Nancy Wilson. Očitno je, da se vojvodinja ni prelevila zgolj v podjetnico, ampak si želi, da bi jo svet prepoznal tudi kot gospodinjo, ki je mojstrica v pripravi marmelade. Nekaj njenih prijateljev in znanih vplivnežev je že prejelo kozarec jagodne marmelade American Riviera Orchard iz ekskluzivne serije petdesetih. Seveda je večina o tem poročala na instagramu ... Promocija se je torej začela na danes precej običajen populističen način, medtem ko izdelki širši javnosti še niso dostopni. Vseeno naj bi bila znamka uradno lansirana še to pomlad, ime zanjo pa je Meghan dobila v svojem novem domu v Santa Barbari, ki je zaradi podnebja, pokrajine, kulture hrane in vina že dolgo razglašena za ameriško riviero.

Iz dokumentarnega filma o vojvodi in vojvodinji
Profimedia

Verjetno ni zmotno napovedati, da se bosta vsebina nove TV-serije in blagovna znamka spretno dopolnjevali, saj oboje vključuje družino, kuhanje, zabavo in dekoracijo doma, dejavnosti v luči katerih se vojvodinja trudi predstaviti javnosti. Pred poroko s princem Harryjem je s podobnimi vsebinami pisala svoj blog The Tig, ki ga je ob vstopu v kraljevo družino zaprla.

Polo, šport za izbrane

Druga serija naj bi omogočila "edinstven vstop v svet profesionalnega in prestižnega pola" in odprtega prvenstva ZDA v polu na Floridi, so sporočili iz Netflixa. Celoten šov bodo posneli oziroma se že snema na odprtem prvenstvu pola v Wellingtonu. Princ je od nekdaj navdušen nad tem športom, ki velja za enega najbolj prestižnih, saj mu rečejo kar šport za milijonarje. Tako bo tudi navadnim smrtnikom (z Netflixom) omogočen vpogled v šport, ki slovi tudi po izolirani družbeni sceni. Še vedno pa ni znano, ali se bo princ za potrebe snemanja pojavil tudi pred kamero.

Profimedia

Pri snemanju bo sodeloval tudi Miloš Balać, kot izvršni producent in neke vrste voditelj oziroma snovalec vsebine. Balać je zaslovel z dokumentarnimi projekti, kot je dokumentarec o Baracku Obami, Novaku Đokoviću in nogometnem klubu Wrexham iz Walesa, ki sta ga kupila Ryan Reynolds in Rob McElhenney.

Vojvoda Susseški je strasten igralec, veliko igra na dobrodelnih tekmah in s športom ozavešča tudi o dobrodelnosti. Tako bo zgodba serije sledila tudi članom ekipe, ki so se pripravljali na igre Invictus Games, ki jih je leta 2014 ustanovil princ Harry za poškodovane in bolne vojaške uslužbence in veterane. Njegov tesni sodelavec bo tudi znameniti polo igralec Nacho Figuerasom.

Obe oddaji bo posnelo Harryjevo in Meghanino podjetje Archewell Productions, načrtujeta pa tudi snemanje filma po romantični knjižni uspešnici New York Timesa Meet Me at the Lake (Srečajva se ob jezeru). Zakonca sta pred tem že ustvarila tri dokumentarne filme za Netflix. Heart of Invictus, ki je bil premierno predvajan lani avgusta, je sledil skupini vojakov na poti do ​paralimpijskega športnega tekmovanja Invictus Games, ki ga je leta 2014 ustanovil Harry za poškodovane in bolne vojaške pripadnike in veterane. Decembra 2022 je izšla dokumentarna serija v šestih delih​ Live to Lead o Harryju in Meghan, kjer sta skozi intervjuje osvetlila svoje življenje in težave v kraljevi družini. Vojvodinja je ustvarjala animirano serijo Pearl, ki pa jo je Netflix potihoma opustil.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta