Koliko stila ima vojvodinja Meghan?

Denis Živčec Denis Živčec
27.05.2018 05:10

Projekt, ki naj bi iz seksi ameriške filmske zvezdnice naredil uglajeno britansko damo, je v teku. Po zaroki so Harryjevo izbranko začeli oblačiti v rjavo, a kot kaže, so se medtem nekoliko sprostili tudi njeni stilisti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
epa

Karkoli bo v prihodnje nase navlekla žena princa Harryja, bo pod drobnogledom svetovne javnosti. Iz prvih dam, princes in vojvodinj smo zmeraj radi delali modne ikone, kar sta še najbolj občutili pokojna princesa Diana, ki je s svojo pompozno poročno obleko določila poročne modne smernice osemdesetih, in vojvodinja Catherine, ki velja za najboljšo pospeševalko prodaje izdelkov britanskih modnih oblikovalcev. Kar obleče, v hipu gre za med. No, vsaj do nedavnega je bilo tako. Zadnjih nekaj tednov nas, kar se britanske kraljeve družine tiče, tako ali tako zanima le še Meghan. In modno ji gre kar dobro, čeravno ni povsem jasno, zakaj jo stilisti neprestano oblačijo v rjave tone. Nekdo je v šali zapisal, da sta Meghan in Harry od objave zaroke naprej videti vsaj 15 let starejša. Kar morda celo drži.

Reuters

Poročna obleka za zgodovino

Dvorni stilisti so si zadali projekt iz neukročenega in nepredvidljivega rdečelasega princa narediti umirjenega, galantnega gospoda, zrelega za vlogo moža in očeta, iz nekoliko preveč seksi ameriške igralke pa tenkočutno in ravno prav zadržano damo iz višjih krogov. Zato torej vsi ti klobučki, kostimčki in krila, krojena na V. K sreči zna Meghan klasično britansko eleganco kar dobro nositi. Le mi se še moramo navaditi na to, da nas bo kdaj pa kdaj presenetila s kupom perja na glavi, usodo, ki očitno ne uide nobeni ženski z dvora.

Reuters

Klobuček in barva šampanjca

Na prvi sliki so ob kraljevem paru otroci, ki so vojvodinjo spremljali v kapelo sv. Jurija na windsorskem gradu, na drugi pa je poleg otrok tudi razširjenja družina skupaj z britansko kraljico Elizabeto II. in materjo novopečene vojvodinje Dorio Ragland.
Tri dni po poroki sta se Harry in Meghan udeležila prve uradne obveznosti. Prav težko jima ni bilo, saj je to bila zabava na vrtu Buckinghamske palače. Vojvodinja sussekška, kot je uradni naziv Meghan, je bila oblečena v obleko barve šampanjca s prozornimi rokavi in je nosila klobuk, ki se je barvno skladal z obleko. Zabave se je udeležilo več kot 600 predstavnikov dobrodelnih organizacij in vojske. Z njimi ima posebej tesen odnos Harryjev oče in prvi v vrsti za prestol, princ Charles.
Razlog za zabavo je bil 70. rojstni dan princa Charlesa, ki bo uradno šele novembra, a takrat v Londonu ni pravo vreme za vrtne zabave. Med povabljenci so bili tudi reševalci, ki so natančno pred letom dni prvi pomagali po terorističnem napadu v Manchestru. Takrat je življenje izgubilo 23 ljudi, več sto je bilo ranjenih.
Mladoporočenca zdaj čakajo medeni tedni, še vedno je skrivnost, kam se bosta odpravila. Britanski mediji se v ugibanju vse bolj osredotočajo na Namibijo in Bocvano, saj sta Harry in Meghan velika ljubitelja Afrike.
Prav tako ni znano, kdaj naj bi odšla na medene tedne, saj naj bi bil pred tem na vrsti še uradni obisk na Irskem. Priložnosti za modne izzive in poziranja bo tako za Meghan še zelo veliko.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta