(RECEPT) Pica escarole

Zora Štok Zora Štok
02.05.2021 04:35
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Potrebujemo:

Za testo:

1 kocka kvasa

80 dag moke

2 žlici olivnega olja

2 do 3 dl mlačne vode

pol male žličke soli

Za nadev:

1 srednje velika glava endivije

3 stroki česna

2 žlici olivnega olja

dve jušni žlici pinjol

10 črnih oliv

10 slanih inčunov

1 jušna žlica kaper

1 jušna žlica rozin

sveže mlet poper

Kvas z malo moke in nekaj žlicami mlačne vode pustimo vzhajati. Na delovno površino presejemo moko skupaj s soljo, na vrhu naredimo vdolbino, in ko naraste, ga damo na presejano moko in z leseno lopatko začnemo gnesti testo. Dodamo olivno olje in sproti dodajamo mlačno vodo ter mešamo z lopatko, potem pa testo z rokami gnetemo še deset minut. Oblikujemo ga v kroglo, pokrijemo in pustimo vzhajati dve uri. Ko testo dvojno naraste, ga razdelimo na pol in razvaljamo v dva kroga. Okrogel pekač namažemo z oljem in damo nanj eno plast testa in jo premažemo z olivnim oljem. Nadev pripravimo tako, da solato najprej v vreli vodi kuhamo pet minut, jo odcedimo, osušimo in natrgamo na majhne kose. Na olivnem olju prepražimo sesekljan česen, dodamo pinjole, narezane inčune in na večje kolobarje narezane olive ter pražimo, da česen nekoliko porjavi, potem dodamo solato, premešamo in na koncu dodamo kapre in rozine.

V pečici, ogreti na 270 stopinj (ali več, če imamo takšno pečico), pečemo osem minut najprej spodnjo plast, potem nanjo razporedimo nadev, potresemo s poprom, pokrijemo z drugo plastjo testa, vrnemo pekač v pečico in pečemo še deset minut.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta