(RECEPT) Kroglice svete Tereze

Zora Štok Zora Štok
09.08.2020 04:10
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

10 dag sladkorja
2 dl vode
12 rumenjakov
naribana lupina ene limone
sladkor v prahu
Sladkor, vodo in limonino lupino segrevamo v posodi na zmernem ognju, dokler ne nastane gost sirup. Še preden porumeni, ga umaknemo z ognja. V večji posodi stepamo rumenjake, in ko so penasti, začnemo dolivati sirup. Dolivamo ga v tankem curku, medtem zmes nenehno stepamo z ročnim mešalcem. Ko smo v rumenjake vmešali ves sirup, zmes damo v primerno posodo na zmeren ogenj in med mešanjem kuhamo, da se zgosti. Zmes je pravšnja, da jo odstavimo z ognja, ko se začne ločevati od posode. Pustimo, da se povsem ohladi, lahko tudi čez noč.
Iz mase potem oblikujemo kroglice in jih povaljamo v sladkorju v prahu, položimo jih v papirnate skodelice. Lahko jih povaljamo tudi v kristalnem sladkorju.
Kroglice (yamas) svete Tereze so kolački, posvečeni Terezi Avilski, zaščitnici španskega mesta Avila, in veljajo za enega najbolje prodajanih spominkov tako v Avili kot Španiji sploh.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta