(RECEPT) Jesenska enolončnica

Zora Štok Zora Štok
05.10.2024 08:00

Po želji lahko tej enolončnici dodamo tudi malo kurkume in ingverja, sestavinam jo dodamo na začetku priprave, ko pražimo čebulo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Sestavine:

40 dag mesa buče (hokaido, maslena ...)

2 manjša krompirja

15 dag poljubnih gob (na primer jurčkov, lisičk)

1 šalotka

2 stroka česna

1 večji korenček

1 cel peteršilj

sol, poper

2 vejici timijana

2 žlici sladke smetane

belo olje

Priprava:

Šalotko sesekljamo, česen stisnemo ali narežemo zelo na drobno, korenček olupimo in narežemo na kolobarje, gobe umijemo, osušimo in narežemo na take rezine, koren peteršilja drobno sesekljamo, liste prav tako. Krompir olupimo in narežemo na majhne kocke. Tudi bučo narežemo na kocke, a večje od krompirjevih.

V ponvi segrejemo maščobo (namesto olja lahko uporabimo mast ali maslo) in dodamo sesekljano šalotko. Ko uplahne, dodamo sol, poper, timijan, koren peteršilja in narezan krompir. Med mešanjem pražimo, po potrebi dodamo malo vode (ali vina). Potem dodamo korenček in gobe, dolijemo malo vode in na zmernem ognju kuhamo v pokriti posodi, da se krompir nekoliko zmehča. Nato dodamo še narezano meso buče, rahlo premešamo in dolijemo toliko vode, da sestavine v posodi niso povsem pokrite. Na zmernem ognju kuhamo, dokler krompir in buča niso povsem mehki.

Vmešamo sladko smetano in posodo nekoliko stresemo ter pustimo še minuto ali dve na majhnem ognju, da se okusi prepojijo. Čisto na koncu lahko enolončnici dodamo nekaj kapljic kisa ali limoninega soka, preden jo postrežemo, pa jo obilno potresemo s sesekljanim peteršiljem.

Po želji lahko tej enolončnici dodamo tudi malo kurkume in ingverja, sestavinam jo dodamo na začetku priprave, ko pražimo čebulo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta